ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Βόμβα» για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική

Lockdown: «Βόμβα» για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική

Το σκληρό lockdown στην Αττική «θα το δούμε» δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών ρωτήθηκε ειδικά στο MEGA για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική και απάντησε ότι «υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε να συμβεί από την στιγμή που η κατάσταση είναι επιβαρυμένη σε κρίσιμες περιοχές όπως οι αστικές ζώνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο το κέντρο της Αθήνας «κοκκινίζει ακόμα παραπάνω» προσθέτοντας ότι «υπάρχει αύξηση της καμπύλης σε πολλές περιοχές της Αθήνας».

Ζήτησε, μάλιστα, «να δούμε προσεκτικά και την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη».

«Το σκληρό lockdown για την Αττική θα το δούμε, θα εξετάσουμε τις περιοχές, τις ηλικίες, τα στοιχεία» συμπλήρωσε.

«Αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα στο τραπέζι είναι όλα» κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Το επόμενο 48ωρο κρίνεται κρίσιμο, καθώς η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται να αξιολογήσει τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις υπό το βάρος των τετραψήφιων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως στην παρούσα φάση δεν προκρίνεται ένα καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου αλλά οι παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες στις περιοχές με βαρύ ιικό φορτίο, ενώ στο επίκεντρο της ανησυχίας παραμένει η Αττική.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας με αφορμή όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τετάρτη «τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα».

«Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών» δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Εάν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα» τόνισε ο καθηγητής απαντώντας στο ερώτημα του εάν τα δεδομένα που υπάρχουν δείχνουν την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστοριά: Ισχυρότατη έκρηξη ισοπέδωσε το ξενοδοχείο «Τσάμης» - Απίστευτες εικόνες