ΕΛΛΑΔΑ

Τι αναφέρει η ΓΑΔΑ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας

Τι αναφέρει η ΓΑΔΑ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας

Περίπου 20 νεαρά άτομα αποσπάστηκαν από την πορεία και έριξαν μολότοφ, πέτρες και πυροσβεστήρες στις αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της σχετικά με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρονται τα εξής:

«Την 13.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 3.500 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία δια μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι το χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εκεί μικρή ομάδα 20 περίπου νεαρών ατόμων, αποσπάσθηκε από το σώμα της πορείας και έριψε μολότοφ, πέτρες και πυροσβεστήρες στις αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ) που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με τρόπο ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και παρακωλυθεί η διεξαγωγή της πορείας. Η πορεία δια μέσω της οδού Πανεπιστημίου και των Προπυλαίων, ολοκληρώθηκε την 15.30 ώρα στην πλατεία Ομονοίας.

Στο διάστημα της πορείας υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ.Σοφίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά τα μέτρα εξετάζονται για την Αττική – Πιο αυστηροί περιορισμοί τα Σαββατοκύριακα