ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Κρήτη: Ανησυχία στα Ανώγεια – Εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα

Κορονοϊός Κρήτη: Ανησυχία στα Ανώγεια – Εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα
Intime News

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην περιοχή των Ανωγείων καθώς κατά την διενέργεια Rapid test που έγιναν την Τετάρτη (20/01) στην περιοχή εντοπίστηκαν 13 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Συνολικά διενεργήθηκαν 600 rapid test εκ των οποίων τα 13 ήταν θετικά στον covid-19. Τα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά ήταν κυρίως μικρών ηλικιών από τα Ανώγεια και την ευρύτερη περιοχή και θα μπουν σε καραντίνα ενώ θα ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη θα τεθεί η πρόταση για κλείσιμο των σχολικών μονάδων στην περιοχή κάτι όμως που θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες διευθύνσεις και επιτροπές.

Στα 13 άτομα που βγήκαν θετικά στον κορoνοϊό θα γίνουν και μοριακά τεστ, όπως μεταδίδει το cretapost.gr.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων τόνισε πως όσοι δημότες έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπορούν να κάνουν rapid test ή μοριακό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

«Στα Ανώγεια έχουμε έντονους κοινωνικούς δεσμούς καθώς υπάρχουν μεγάλες οικογένειες που έχουν στενές σχέσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε ανακοίνωση κρούσματος προκαλεί ανησυχία», τόνισε σχετικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο