ΕΛΛΑΔΑ

SMS στο 13033: Κώδικος 6 «μόνο με τα πόδια, όχι με το αυτοκίνητο»

SMS στο 13033: Κώδικος 6 «μόνο με τα πόδια, όχι με το αυτοκίνητο»
INTIME

SMS 13033: Την αλλαγή στον κωδικό 6 που μέχρι σήμερα ισχύει για την άθληση επιβεβαίωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Επιβεβαιώνοντας τα όσα αποκάλυψε πρώτο το Newsbomb.gr από την Τρίτη, η εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι θα υπάρξει αλλαγή στον κωδικό 6 που στέλνεται με SMS στο 13033.

«Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της κρίσιμης συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων θα βρεθεί και το ενδεχόμενο προσαρμογών και σε άλλους κωδικούς μετακίνησης, όπως τον κωδικό «4» που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Η θέση της ΕΛΑΣ

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η αστυνομία σε περίπτωση που δοθεί η οδηγία για περιορισμούς στην μετακίνηση με κωδικό 6, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος δήλωσε πως η χρήση του sms διευκολύνει και δίνει την δυνατότητα στον καθένα μας να κυκλοφορεί έξω και να υπάρχει κινητικότητα.

Ωστόσο, τόνισε πως αν κάποιος εντοπιστεί μακριά από το σπίτι του ο αστυνομικός θα του βεβαιώσει παράβαση.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ρωτήθηκε και για το σενάριο αλλαγής στον κωδικό 4 στο SMS στο 13033 σημειώνοντας πως το θέμα της παροχής βοήθειας είναι ένα θέμα δύσκολο.

«Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αφήσει το σημείο και ακολουθήσει τον πολίτη για να του υποδείξει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει. Εξάλλου ούτε εφικτό είναι αυτό. Ούτε θέλουμε να γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΘ και κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα από Πέμπτη – Στο «τραπέζι» και το ολικό lockdown σε όλη τη χώρα