ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Βασάνισαν και σκότωσαν αδέσποτη σκυλίτσα - Παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Αγρίνιο: Βασάνισαν και σκότωσαν αδέσποτη σκυλίτσα - Παρέμβαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Ερωτήματα εγείρει η στάση των αστυνομικών στο τοπικό τμήμα, καθώς ζήτησαν από την φιλόζωη εθελόντρια να φέρει δικηγόρο για να γράψει την καταγγελία ισχυριζόμενοι ότι αδυνατούν να τη συντάξουν οι ίδιοι (!), κατόπιν την παρέπεμψαν στον εισαγγελέα Αγρινίου ο οποίος την επαναπροώθησε στο αστυνομικό τμήμα αρνούμενος να την ακούσει. Η εθελόντρια κατάφερε μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας και προσωπικής επιμονής να προχωρήσει σε καταγγελία.

Παρά τη μετατροπή του βασανισμού και της φόνευσης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα με ποινή μέχρι και 10 έτη ποινή φυλάκισης, ακόμη ένα φρικτό περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης σκύλου έλαβε χώρα στην πόλη του Αγρινίου. Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου δολοφονήθηκε αδέσποτη σκυλίτσα από οδηγό, ο οποίος εσκεμμένα την χτυπούσε με το αυτοκίνητό του προκαλώντας της σπασίματα και τραύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI, το αυτοκίνητο του οδηγού που με δόλο χτύπησε τη σκυλίτσα είναι ΙΧ και μαύρου χρώματος. Η επίθεση κατά του αδέσποτου σκύλου έγινε έξω από το κατάστημα JYSK Aγρινίου στο σημείο στάθμευσης. Το ζώο διακομίστηκε στο κτηνιατρείο του κ. Φλώρου με αίμα στο στόμα, σοβαρά τραυματισμένη και σφαδάζοντας από τους πόνους. Φιλόζωοι αναφέρουν, επίσης, ότι η περισυλλογή έγινε από υπάλληλο του δήμου, ο οποίος χρησιμοποίησε τη μέθοδο της ακινητοποίησης, που συνίσταται για επιθετικά ή φοβικά σκυλιά, ενώ το σκυλί ήταν ήδη ανήμπορο και αιμόφυρτο, άρα και αδύνατο να προβάλει την οποιαδήποτε αντίδραση ή έστω αντίσταση. Το σκυλί κατέληξε το επόμενο πρωί.

Ερωτήματα εγείρει η στάση των αστυνομικών στο τοπικό τμήμα, καθώς ζήτησαν από την φιλόζωη εθελόντρια Γεωργία Αθανασοπούλου να φέρει δικηγόρο για να γράψει την καταγγελία καθώς εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι αδυνατούν να τη συντάξουν οι ίδιοι (!), κατόπιν ο αστυνομικός την παρέπεμψε κατευθείαν στον εισαγγελέα Αγρινίου ο οποίος την επαναπροώθησε στο αστυνομικό τμήμα αρνούμενος να την ακούσει. Έτσι, η εθελόντρια μετά από δύο ημέρες ταλαιπωρίας και προσωπικής της επιμονής προχώρησε στην καταγγελία.

Η εθελόντρια, επίσης, ζήτησε να δοθεί το υλικό από τις κάμερες στο βενζινάδικο που βρίσκεται απέναντι και ο ιδιοκτήτης αρχικά αρνήθηκε. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης ερωτώμενος για το τι είδε και άκουσε ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε απολύτως τίποτα, ούτε καν τα ουρλιαχτά του άτυχου ζώου. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να παρέλθει ήδη η διαδικασία του αυτοφώρου.


Η κ. Αθανασοπούλου αποκαλύπτει στο SKAI: "Ρώτησα τον ιδιόκτητη του βενζινάδικου, αφού τον ενημέρωσα ότι θα κάνω καταγγελία, αν είναι διατεθειμένος να δώσει στην αστυνομία το υλικό από τις κάμερες. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος ο ίδιος αλλά ο αδερφός του, που χειρίζεται το καταγραφικό. Την επόμενη μέρα πήγα ξανά στο βενζινάδικο, βρήκα τον αδερφό του ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη κάμερα που βλέπει ξεκάθαρα όλο το προαύλιο του καταστήματος JYSK είναι ανενεργή γιατί δεν έχουν λόγο να την έχουν ενεργή καθώς δεν φοβούνται κάτι από αυτό το σημείο. Το ανέφερα στην πρόεδρο του Σωματείου Φίλοι των Ζώων, Σπυριδούλα Ντέμου, η οποία γνωρίζει πώς λειτουργεί το σύστημα καταγραφής καμερών και μαζί την ίδια μέρα πήγαμε στο βενζινάδικο. Διαπιστώσαμε και οι δύο ότι η κάμερα είχε τη φωτεινή ένδειξη που αποδεικνύει ότι ήταν ενεργή. Πράγμα που έχω αναφέρει και στην ασφάλεια από χθες".

Ωστόσο, παρά την ολιγωρία που έδειξε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενημερώθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θοδωρής Λιβάνιος, το θέμα τέθηκε υπ' όψιν της ηγεσίας της Αστυνομίας και με παρέμβαση του ίδιου του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη και σε συνεργασία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Μαρτζάκλη, την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Αγρινίου και θα εξιχνιαστεί σαν ανθρωποκτονία. Ήδη έχει παρθεί το υλικό από τις κάμερες, το ενδιαφέρον πλέον είναι πολύ έντονο και οι έρευνες συνεχίζονται.

Η γνωστή για την εθελοντική της δράση, Φωτεινή Κομμά, που δημοσιοποίησε πρώτη το γεγονός αναφέρει: "Είναι μία αποτρόπαια πράξη και φυσικά κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν άκουσε. Μόλις ενημερώθηκα επικοινώνησα με τα φιλοζωικά σωματεία του Αγρινίου και την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον κ. Λιβάνιο που είναι στο πλευρό των ζώων, στήριγμα στους εθελοντές και σε όσους πασχίζουν για τα δικαιώματα τους. Δυστυχώς το ζώο δε σώθηκε αλλά οφείλουμε να παλέψουμε για τη δικαίωσή του."

Το συγκεκριμένο σκυλί ήταν θηλυκό, άνω των 45 κιλών, είχε βρεθεί πριν 6 χρόνια εν μέσω καύσωνα στη Γέφυρα του Αχελώου, εκεί που δυστυχώς συνηθίζει ο δήμος Αγρινίου να εγκαταλείπει τα αδέσποτα ζώα μέχρι και σήμερα, ήταν στη μέση του δρόμου, καταπονημένη και πολή αδύνατο. Τη βρήκαν δύο φιλόζωες της περιοχής που την έφεραν στην πόλη του Αγρινίου, την φρόντιζαν καθημερινά ως αδέσποτη, τη στείρωσαν με δικά τους έξοδα και την ονόμασαν Μπέλα. Είχε τσιπ στο όνομα του δήμου, ήταν πολύ ανθρωποκεντρική και φιλική με όλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Προς Απρίλιο το άνοιγμα της εστίασης - Με το βλέμμα στο Πάσχα οι μετακινήσεις εκτός νομού