ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 25% στα κρούσματα της Θεσσαλονίκη - Μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Αύξηση κατά 25% στα κρούσματα της Θεσσαλονίκη - Μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ

Την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε αύξηση της επιβάρυνσης στις ΜΕΘ κατά 8% ενώ οι εισαγωγές ασθενών COVID στα νοσοκομεία έφτασαν κατά μέσο όρο ανά ημέρα τις 500

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε επικαλούμενος τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα την τελευταία εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε περαιτέρω με αύξηση της επιβάρυνσης στις ΜΕΘ να φτάνει το 8% ενώ οι εισαγωγές ασθενών COVID στα νοσοκομεία έφτασαν κατά μέσο όρο ανά ημέρα τους 500.

Στην Αττική, κατά την τελευταία εβδομάδα, οι δείκτες για την πανδημία του κορονοϊού έδειξαν επιβάρυνση κατά 4% ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερη διασπορά φτάνοντας το 25%. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, όπως εξήγησε ο καθηγητής η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ και στο ΕΣΥ είναι αρκετά μεγάλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα αφορά τους 45-65, ενώ μεγάλη αύξηση έχουν παρουσιάσει, λόγω των κοινωνικών δραστηριοτήτων -καθώς είναι πιο ενεργοί- οι πολίτες μεταξύ 18-39.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στα self test, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη διαδικασία αυτοαπομόνωσης όταν το τεστ βγει θετικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.080 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 72 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 753 οι διασωληνωμένοι