ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr για Johnson & Johnson: Δεν πρέπει να ανησυχούμε - Σε ποιους θα γίνει

Τζανάκης στο Newsbomb.gr για Johnson & Johnson: Δεν πρέπει να ανησυχούμε - Σε ποιους θα γίνει

Εμβόλιο κορονοϊούΚαθησυχαστικός όσον αφορά στο εμβόλιο της Johnson & Johnson εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας – «Θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιτροπής εμβολιασμού», τονίζει.

«Σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, οι παρενέργειες με τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί είναι περίπου 6 σε 7 εκατ. εμβολιασμένους. Με απλά λόγια είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτό της AstraZeneca».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson του οποίου οι πρώτες δόσεις φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα.

Ο κόσμος – σύμφωνα με τον ίδιο - δεν πρέπει να φοβάται τον εμβολιασμό, γιατί η πιθανότητα να νοσήσει από τον κορονοϊό είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιτροπής εμβολιασμού».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες που θα κάνουν το εμβόλιο ο κ. Τζανάκης ανέφερε «ότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αλλά θεωρεί ότι θα εμβολιαστούν με αυτό οι υγιείς συμπολίτες μας όλων των ηλικιακών ομάδων»

Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην Ε.Ε. 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην ΕΕ και εξετάζει τις περιπτώσεις των σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «Με εξαίρεση τους δείκτες των μονάδων και των θανάτων, υπάρχει σταθεροποίηση στις νοσηλείες και στα κρούσματα, μια οριζοντίωση. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν αναμενόμενο να αυξηθεί και θα αυξηθεί και άλλο και σίγουρα θα φτάσουμε τους 850».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα - Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό