ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Όπου «φύγει-φύγει» οι ταξιδιώτες – «Τηρήστε τα μέτρα» το μήνυμα Πλακιωτάκη

Λιμάνι Πειραιάς έξοδος

Ξεκινά σήμερα η πρώτη μεγάλη έξοδος μετά την άρση των μέτρων με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Τι ζήτησε από τους ταξιδιώτες ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Το πρώτο τριήμερο μετά την άρση των περισσότερων από τα μέτρα του lockdown είναι αυτό που έρχεται με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος με τους ταξιδιώτες από το πρωί να σχηματίζουν ουρές έξω από τα πλοία στο Λιμάνι του Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος διευκολύνει την επιστροφή στην κανονικότητα, με ανανεωμένα υγιειονομικά πρωτόκολλα, επιχειρησιακά σχέδια σε κάθε λιμάνι της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και βέβαια με συνεχή παρουσία των στελεχών του λιμενικού σώματος στα λιμάνια και στα πλοία.

Κάλεσε, επίσης, πληρώματα και ταξιδιώτες, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, να εμβολιαστούν, καθώς όπως τόνισε «θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας τους, της υγείας των νησιωτών και στην προστασία συνολικά της κοινωνίας μας».

«Τους ζητώ να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι, για να κερδίσουμε πίσω πάλι τη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων (παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για πλοία χωρίς καμπίνες) είπε ότι κάτι τέτοιο θα εξεταστεί στη βάση τήρησης των υγιεινομικών πρωτοκόλλων, των επιδημιολογικών δεδομένων και βεβαίως σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβαση τους ανεξάρτητα αν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Το blue star delos αναχώρησε στις 07:25 με 1900 επιβάτες για Πάρο, Νάξο, Θήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος