ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Λιγότερα από 10 τα κρούσματα μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης στο Newsbomb.gr: Λιγότερα από 10 τα κρούσματα μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα

Σαφή βελτίωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας βλέπουν οι επιστήμονες, με τους επιδημιολογικούς δείκτες να καταγράφουν συνεχή μείωση.

Στην προγραμματισμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το αν η επιτροπή έχει εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ατόμων σε συναυλίες, παραστάσεις ή αθλητικούς αγώνες, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση.

«Είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση ακόμα. Σήμερα συζητήσαμε για τους εργαζόμενους και τα self test», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, παραπέμποντας για τις όποιες αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Απαντώντας στην ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το ενδεχόμενο εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στα ελληνικά νησιά λόγω τουρισμού, στην πλειονότητα των οποίων οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση αυτή τη στιγμή είναι από 40% και πάνω, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως το πρώτο και σημαντικότερο είναι να προχωρήσει ο πλήρης εμβολιασμός, να τελειώσουν με τον εμβολιασμό τους όσοι τον έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Σύμφωνα με τις έρευνες, η λεγόμενη ινδική μετάλλαξη είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί σε όλες τις χώρες», είπε ο κ. Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας πως στη χώρα μας τα κρούσματα είναι λιγότερα από δέκα και έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Όπως είπε, η ινδική μετάλλαξη σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα - Βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα