ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση: Προβληματισμός για τους χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους - «Δεν θα γίνουμε ελεγκτές»

Εστίαση μέτρα
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Προβληματισμό προκαλεί σε επιχειρηματίες της εστίασης το μοντέλο των χώρων αμιγώς για εμβολιασμένους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για μετά τις 15 Ιουλίου

Προβληματισμένοι δηλώνουν επιχειρηματίες της εστίασης για το μοντέλο των αμιγών χώρων για εμβολιασμένους που θα λειτουργήσουν μετά τις 15 Ιουλίου όπως ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη.

Ένα από τα στοιχεία των ανακοινώσεων που προκαλεί ερωτήματα είναι το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία ελέγχου προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο και οι επιχειρήσεις να μην βρεθούν μπροστά σε πρόστιμα ή λουκέτα.

«Δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για το ποιος πελάτης τους έχει κάνει ή δεν έχει κάνει το εμβόλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου στο MEGA.

«Είμαι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά δε θα ήθελα να είμαι εγώ ο ελεγκτικός μηχανισμός» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα θέλουμε τα μαγαζιά μας να είναι ασφαλή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες. Είναι μια δύσκολη εξίσωση» πρόσθεσε ο ίδιος δηλώνοντας ότι περιμένει τις εξειδικεύσεις των όσων ανακοινώθηκαν.

«Είναι άλλο να ελέγχεις τους υπαλλήλους σου και άλλο αυτόν που βγήκε να διασκεδάσει» δηλώνει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Σπύρος Λιάκος μιλώντας στην Καθημερινή.

«Και αν έρθει μια παρέα έξι ατόμων και ο ένας δεν έχει τεστ, τι θα κάνω; Θα του απαγορεύσω να περάσει;» αναρωτιέται ο ίδιος.

«Απογοητευτικό» χαρακτηρίζει εντωμεταξύ ο σεφ Περικλής Κοσκινάς το γεγονός ότι η ευθύνη του ελέγχου μετατίθεται στους επιχειρηματίες.

«Μεταθέτει σε εμάς όλη την ευθύνη και αυτό είναι απογοητευτικό» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τι ανακοινώθηκε

Οι χώροι εστίασης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες από τις 15 Ιουλίου.

Στην πρώτη περίπτωση, στους αμιγείς χώρους, θα έχουν πρόσβαση όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Στη δεύτερη περίπτωση, ήτοι στους μεικτούς χώρους, θα μπορούν να εισέλθουν και όσοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή ράπιντ τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Εστιατόρια και καφέ, που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους, αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας. Οι μεικτοί χώροι θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους και θα είναι υποχρεωτικό το αρνητικό rapid test.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου σε εστίαση, κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα