ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παγώνη: Δύσκολος χειμώνας εάν δεν πιάσουμε το 80% στους εμβολιασμούς

Κορονοϊός - Παγώνη: Δύσκολος χειμώνας εάν δεν πιάσουμε το 80% στους εμβολιασμούς
Intime News

Σύμφωνα με την κα Παγώνη μόλις το 8%-10% των ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι το υπόλοιπο ποσοστό είναι πολίτες οι οποίοι διακατέχονται από έντονο προβληματισμό

Την σημαντικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού ειδικότερα τώρα, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου λόγω μετακινήσεων, τόνισε για ακόμα μια φορά η πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα -λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα- εάν δεν πιαστεί ο στόχος του 80% στους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με την κα Παγώνη μόλις το 8%-10% των ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι το υπόλοιπο ποσοστό είναι πολίτες οι οποίοι διακατέχονται από έντονο προβληματισμό και φοβισμένοι ακούγοντας και διαβάζοντας τα περί παρενεργειών.

«Φταίμε κι εμείς λίγο» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (1/8) στον ΣΚΑΪ, ενώ εξήγησε ότι η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα είχε εστιάσει περισσότερο στις επιπλοκές από ένα εμβόλιο παρά στις επιπλοκές της ίδιας της νόσου στα διάφορα όργανα.

Η καθηγήτρια ανέφερε στην συνέχεια ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί περνούν την νόσο πιο ελαφρά, ενώ υπογράμμισε πως ακόμα η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει τις μελλοντικές παρενέργειες που προκαλεί η νόσος του κορονοϊού στον άνθρωπο.

Καπραβέλος: Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και τρίτου κύματος

Για «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργεί η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η υπερκινητικότητα του Αυγούστου αλλά και το ποσοστό των ανεμβολίαστων, μίλησε στην ίδια εκπομπή ο Νικόλαος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα το μείγμα αυτό θα προκαλέσει αργότερα μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Κάλεσε τους πάντες, εμβολιασμένους και μη να φορούν μάσκα επισημαίνοντας ότι αρκετοί εμβολιασμένοι συνάδελφοί του επιστρέφουν μολυσμένοι από τις διακοπές.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι οι εμβολιασμοί είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε.

«Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και του τρίτου κύματος είναι ότι κανείς δεν νοσηλεύτηκε στις μονάδες μας εμβολιασμένος. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις. Δεν είναι αρνητές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τους σεισμούς στην Ελλάδα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.