ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται τέσσερα χωριά

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται τέσσερα χωριά
Με νέο μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερα χωριά
INTIME

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στης φωτιάς στην Εύβοια - Νέο μήνυμα του 112 - Εκκενώνονται τέσσερα χωριά 

Η φωτιά στην Εύβοια είναι εκτός ελέγχου, ενώ το μέτωπο επεκτείνεται τόσο προς τα ανατολικά όσο και προς τα βορειοδυτικά.

Η φωτιά καίει σε περίπου 15 χιλιόμετρα σε δασική έκταση. Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 25.000 στρέμματα.

Επιπλέον, με νέο μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερα χωριά. Την Αγία Άννα, την Παλαιόβρυση, την Κεραμεία κα την Αγκάλη.

Τα ενεργά μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια είναι τρία. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με την πυρκαγιά στην Εύβοια, το μέτωπο είναι τεράστιο πια. Και στις Κεχριές υπάρχει πρόβλημα και προς τα ανατολικά και προς τα βορειοδυτικά, εξαπλώνεται προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Χτύπησαν οι καμπάνες

Νωρίτερα από τις Κεχριές, είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Μάλιστα, η καμπάνα του χωριού άρχισε να χτυπά σημαίνοντας συναγερμό έτσι ώστε να φύγουν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία