ΕΛΛΑΔΑ

Οι επιστήμες που «σαρώνουν» στην αγορά εργασίας

Οι επιστήμες που «σαρώνουν» στην αγορά εργασίας

Η περίοδος της πανδημίας επαναπροσδιόρισε τις τάσεις στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. Στη λίστα των επαγγελμάτων με υψηλή ζήτηση έκαναν την εμφάνισή τους νέες εξειδικεύσεις που σχετίζονται με την υγεία και την τεχνολογία. Ταυτόχρονα, διαχρονικά επαγγέλματα σκαρφάλωσαν και πάλι στην κορυφή της ζήτησης.

Παρακολουθώντας, μελετώντας και αναλύοντας τις τάσεις στην αγορά εργασίας και τον τρόπο που αυτές αναδιαμορφώνονται, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών!

Με 7 συνεργαζόμενα κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια, 8 υπερσύγχρονα campuses, 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, περισσότερα από 70 Bachelors, Masters και Διδακτορικά και 30+ διεθνείς πιστοποιήσεις, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και σού δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις πτυχίο ή μεταπτυχιακό σε καινοτόμες εξειδικεύσεις με επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλεια.

Πληροφορική

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται χωρίς όριο ταχύτητας, ο κλάδος της Πληροφορικής δεν παύει ποτέ να παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ζήτησης.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO και με την ιδιότητα του Oracle University Workforce Development Program Partner στην Ελλάδα, προσφέρει καινοτόμα προγράμματα σπουδών, τόσο στην Πληροφορική, όσο και σε τομείς που διαμορφώνουν τις τάσεις στην Πληροφορική, όπως Κυβερνοασφάλεια & Δίκτυα Υπολογιστών. Αμφότερα τα προγράμματα οδηγούν σε Bachelor of Science από το University of East London.

Για τους επαγγελματίες που αναζητούν υψηλότερες θέσεις στην ιεραρχία, το μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών & Ψηφιακή Εγκληματολογία, από το University of East London, προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα. Σημαιοφόροι της υψηλής απασχολησιμότητας του προγράμματος σπουδών είναι οι απόφοιτοί του οι οποίοι κατέχουν θέσεις ισχύος σε εταιρίες-κολοσσούς.

Ακόμα ένας τομέας που απορροφά ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες Πληροφορικής είναι η Ανάλυση Δεδομένων. Ανταποκρινόμενο σε αυτή την ανάγκη, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων (MSc Data Science), από το Οxford Brookes University.

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Οι επαγγελματικές προεκτάσεις αυτού του κλάδου έχουν απαλλάξει πολλούς από το άγχος της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αφουγκραζόμενο την υψηλή ζήτηση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια και προσφέρει –μεταξύ άλλων- κορυφαία προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε δύο κλάδους με υψηλή απασχολησιμότητα: Marketing/Digital Marketing και Λογιστική & Χρηματοοικονομική. Αξίζει να σημειωθεί έχουν σχεδιαστεί ώστε να προετοιμάσουν τους φοιτητές για τις ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, καθιστώντας τους ικανούς να αναζητήσουν εργασία σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης, ικανοποιώντας μια νέα, ανερχόμενη τάση στην αγορά εργασίας, προσφέρει Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, σε συνεργασία με το Oxford Brookes University.

Τουρισμός

Ο Τουρισμός παραμένει μια βιομηχανία γενναιόδωρη σε προσφορά θέσεων εργασίας, αλλά ταυτόχρονα απαιτητική στα κριτήρια πρόσληψης. Το πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Queen Margaret University, θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αναπτύξεις τις κατάλληλες δεξιότητες, αλλά να τις εφαρμόσεις κάνοντας την πρακτική σου στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Το Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού, που προσφέρεται από το Oxford Brookes University στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είναι το όχημα που θα οδηγήσει όσους ήδη δραστηριοποιούνται στον κλάδο στην ταχεία επαγγελματική εξέλιξη που επιθυμούν, προσφέροντας παράλληλα διεθνείς προοπτικές.

Υγεία

Η πανδημία και οι ανάγκες που δημιούργησε, έστρεψε το ενδιαφέρον πολλών στα επαγγέλματα Υγείας. Η Νοσηλευτική και η Βιοϊατρική είναι δύο από αυτά. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, μπορείς να αποκτήσεις Bachelor of Science από Βρετανικά Πανεπιστήμια και στις δύο επιστήμες. Τα προγράμματα σπουδών αναθεωρούνται και επικαιροποιούνται με βάση τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και προσφέρουν σε κάθε φοιτητή τη δυνατότητα για κλινική πρακτική και επαγγελματική δικτύωση στους συνεργαζόμενους φορείς Υγείας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Επιπλέον, ανταποκρινόμενο στις κυρίαρχες τάσεις στην Υγεία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην Ποδιατρική, από το Queen Margaret University.

Καθώς η εξειδίκευση αποτελεί, πλέον, προαπαιτούμενο για έναν πλήρως καταρτισμένο επαγγελματία υγείας, οι επιλογές συνεχίζουν και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αποκατάσταση (MSc Rehabilitation) και στην Ιατρική Γενετική (MSc Medical Genetics and Genomics), σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, διέπονται από τις αξίες της διεπιστημονικότητας και της διατμηματικής συνεργασίας και εκπαιδεύουν τους φοιτητές στην πολύπλευρη αντιμετώπιση ενός θέματος υγείας ώστε να είναι ικανοί να διεκδικήσουν θέσεις σε διαγνωστικά ή ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία.

Πολυτεχνικές επιστήμες

Η καινοτομία και η τεχνολογική εξέλιξη απαιτούν και τους κατάλληλους επαγγελματίες. Αν θέλεις να ενταχθείς στην κατηγορία των Μηχανικών του μέλλοντος, το πρόγραμμα σπουδών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι ο τρόπος να κάνεις την αρχή.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βαθιά συμμετοχικό, με υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται στις πλήρως εξοπλισμένες, υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Οι απόφοιτοι έχουν δυνατότητα να απασχοληθούν σε μεγάλο εύρος διαφορετικών τομέων τεχνολογιών αιχμής με υψηλή ζήτηση στην αγορά (π.χ. ανάπτυξη Ενσωματωμένων Υπολογιστικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Συστημάτων Ρομποτικής και Αυτοματισμού).

Ναυτιλία

Αν υπάρχει ένας κλάδος στον οποίο οι επαγγελματικές προοπτικές παίρνουν εκ των πραγμάτων διεθνή κατεύθυνση, είναι αυτός της Ναυτιλίας. Αν θέλεις να διεκδικήσεις μια θέση μέσα σε αυτόν, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα από τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας.

Η Σχολή Ναυτιλίας προσφέρει –μεταξύ άλλων- σπουδές στη Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, καθώς και στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (International Logistics Management), σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι πιστοποιημένη από τους ισχυρότερους οργανισμούς της ναυτιλιακής βιομηχανίας (DNV-GL, ICS, CILT, IAMI, BIMCO, INTERTANCO, INTERACARGO, ImAREST κ.α.) κάτι που δίνει ισχυρό πλεονέκτημα στους απόφοιτους και αυξάνει σημαντικά τις επιλογές καριέρας.

Ψυχολογία

Οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες κερδίζουν έδαφος καθώς, πλέον, προϊόντα και υπηρεσίες εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στις ανάγκες και τα συναισθήματα του ανθρώπου. Κάπως έτσι γεννάται η ανάγκη για ανθρωπιστικό υπόβαθρο σπουδών σε κάθε κλάδο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει Βachelor Ψυχολογίας, σχεδιασμένο με βάση τα πρότυπα του Βρετανικού Σύλλογου Ψυχολόγων (BPS), καθώς και μεταπτυχιακά σε καινοτόμες εξειδικεύσεις που ήδη «σαρώνουν» στην αγορά εργασίας, όπως το Coaching & Θετική Ψυχολογία, αλλά και η Νευροψυχολογία.

Αμφότερα οδηγούν στην απόκτηση τίτλου Master of Science από το University of East London, το οποίο είναι 2ο στην επιλογή σπουδών στη ψυχολογία (βάσει εθνικής έρευνας ικανοποίησης φοιτητών στο Λονδίνο) ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας του και «διεθνώς άριστο» για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του (βάσει του Κρατικού Ελέγχου Ποιότητας).

Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις και την επαγγελματική πορεία τους στον τομέα της εκπαίδευσης, ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητές τους, το καινοτόμο Μεταπτυχιακό στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, που προσφέρεται από το University of East London, δίνει έμφαση στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και την πρακτική εφαρμογή τους στον παιδαγωγικό σχεδιασμό και προσφέρει επαγγελματικές προοπτικές σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, από εκπαιδευτικές δομές προσχολικής αγωγής μέχρι εταιρίες σχεδιασμού και παραγωγής εκπαιδευτικών εφαρμογών και λογισμικών.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη |Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στην Εκπαίδευση