ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Αύξηση των κλινών ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό – Πόσο πιέζεται το ΕΣΥ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Αύξηση των κλινών ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό – Πόσο πιέζεται το ΕΣΥ
Υπάρχει ο φόβος ότι το επόμενο διάστημα που θα επιστρέψουν οι εκδρομείς θα αυξηθούν τα κρούσματα και θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ.
INTIME

Σαράντα πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ πρόσθεσε στις ήδη υπάρχουσες ο «Ευαγγελισμός» – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Μπουλμπασάκος – Πόσο πιέζεται το ΕΣΥ από την πανδημία του κορονοϊού

Με 134 ΜΕΘ στην κλινική Covid προσπαθεί να αντιμετωπίσει το 4ο κύμα της πανδημίας το νοσοκομείο Ευαγγελισμός αφού μέσα σε λίγες ημέρες λόγω της πίεσης πρόσθεσε 45 νέες κλίνες.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά στο Newsbomb.gr o πνευμονολόγος και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμα η πίεση είναι διαχειρίσιμη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ο φόβος ότι το επόμενο διάστημα που θα επιστρέψουν οι εκδρομείς θα αυξηθούν τα κρούσματα και θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ.

Όσον αφορά τους ασθενείς ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι στον Ευαγγελισμό, το ποσοστό των διασωληνωμένων που δεν έχουν εμβολιαστεί αγγίζει το 92% ενώ στις απλές κλίνες ΜΕΘ φτάνουν το 91%.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που εξέδωσε χθες (1/9) ο ΕΟΔΥ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 346 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7.8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα κρούσματα στη χώρα

Mε βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 01 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.871, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 590.832 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 185 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.99 (95% ΔΕ: 0.89 - 1.11).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 47, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.743 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Πέθανε ο πατέρας του

Μπουρλά: Η Pfizer ξεκίνησε δεύτερη φάση δοκιμών για φάρμακο κατά του κορονοϊού

Υπόθεση Σεμέδο: Κατέθεσε η 16χρονη μάρτυρας - Τι είπε στην ανακρίτρια