ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Χαοτική η κατάσταση με έναν ιό που μεταλλάσσεται - Πιθανά νέα μέτρα

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Χαοτική η κατάσταση με έναν ιό που μεταλλάσσεται - Πιθανά νέα μέτρα
Δεν είναι απίθανο να δούμε νέα μέτρα ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.
INTIME

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος χαρακτήρισε «χαοτική» την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, λόγω των μεταλλάξεων - Τι είπε για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το επόμενο διάστημα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, τις μεταλλάξεις και τα μέτρα προστασίας που θα τηρήσουμε. Μάλιστα δεν απέκλεισε την λήψη μέτρων σαν αυτά του προηγούμενου χειμώνα.

Χαρακτήρισε δε την κατάσταση με τις μεταλλάξεις «χαοτική» ενώ όσον αφορά την μετάλλαξη Μ σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να μας δείχνουν πόσο εύκολα μεταδίδεται ή πόσο ανθεκτική είναι στα εμβόλια.

«Χρέος μας είναι να εμβολιαστούμε», ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και πρόσθεσε ότι είναι μακριά ακόμα οι μέρες που θα μπορέσουμε να ζήσουμε με την ανεμελιά των προηγούμενων ετών.

Η κατάσταση στη χώρα

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 03 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.729, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 596.383 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 164 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.478 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).


Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.813 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 364 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 328 (90.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9.89%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.994 ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα - Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα - Τι λέει για το φαινόμενο ο Λέκκας στο Newsbomb.gr