ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Νέα Μάκρη: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους - Εκκενώθηκαν οικισμοί και κινδύνεψαν σπίτια

Φωτιά στη Νέα Μάκρη

Φωτιά στη Νέα Μάκρη - Όλες οι ειδήσεις: Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε δύο μέτωπα, σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω της έντασης των ανέμων, αλλά και της καύσιμης ύλης στην περιοχή.

Καλύτερη η εικόνα στην Νέα Μάκρη

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μέτωπο ωστόσο έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάςnewsbomb.gr

Εκκενώθηκαν οι περιοχές Λιβίσι και Αγιος Εφραίμ

Η Πυροσβεστική είχε δώσει εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από δρόμους στο Λιβίσι, καθώς και να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα και στη γύρω περιοχή.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Λίγο μετά τις 02:00 τη νύχτα, τόσο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, όσο και η τοπικές αρχές δήλωσαν στο OPEN ότι οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει ορατός κίνδυνος.

Μήνυμα από το 112

Παράλληλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στις περιοχές Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίας των Αρχών.
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Τις πρώτες στιγμές της φωτιάς, σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας είχε επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ όπως ανέφερε: «πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και ενημερώνουμε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους».

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού Λιβίσι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ένα δεύτερο. Πάντως η καταγραφή των ζημιών θα γίνει με τον πλήρη έλεγχο τη φωτιάς από τις πυροσβεστικής δυνάμεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Διονύσου και Μαραθώνος
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
  • Ερμού και Αρτέμιδος
  • Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ
  • Διονύσου στον Αγιο Πέτρο
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα
  • Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη
  • Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου
  • Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα
  • Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος
  • Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού όπου θα διερευνήσει τα αίτια.

Φωτογραφίες από τη φωτιά στη Νέα Μάκρη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Καιρός - Αρναούτογλου: «Βουτιά» του υδράργυρου έως και 16 βαθμούς

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Πόρσε - Καταστράφηκε ο «εγκέφαλος»