ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ζαγοράς: Ούτε ευρώ ακόμα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες του 2018

Δήμαρχος Ζαγοράς: Ούτε ευρώ ακόμα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες του 2018

Σε μια σοβαρή καταγγελία που δείχνει τις καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού στις αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές προχώρησε ο δήμαρχος Ζαγοράς

Τα παράπονα των κατοίκων του Πηλίου που είδαν για μια ακόμη φορά τα σπίτια τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία της Κυριακής, από τις αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού μετέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς σύμφωνα με τον οποίο κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλα μετά την πλημμύρα του 2018 ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

«Το 2018 έγινε μια τεράστια ζημιά από εδώ ξεκίνησε η καταστροφή. Έχουμε 300 σπίτια πειραγμένα και από τότε κανείς δεν έχει πάρει μια δραχμή. Οι έχουν βγει από τα σπίτια τους αλλά τα λεφτά δεν τα έχουν πάρει» είπε στο MEGA o δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Όπως είπε, μάλιστα, επικοινώνησε με την διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών που κάνει τις εκτιμήσεις και η απάντηση που έλαβε από τη διευθύντρια ήταν πως «όσους μηχανικούς έχουμε είναι στην Κρήτη είναι στους σεισμούς». «Πώς θα γίνει; Οι άνθρωποι αυτοί τι θα κάνουν;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Ζαγοράς.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, ανακοίνωσε, παράλληλα, πως τρεις περιοχές θα κηρυχτούν σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την κακοκαιρία της Κυριακής. «Θα βγάλουμε σε έκτακτη ανάγκη τρεις περιοχές Μακρυρράχη, Ζαγορά, Ανήλιο. Τα σπίτια που έχουν πειραχτεί είναι 5 συνολικά. Έχουν πέσει μπάζα στις σκεπές τους, έχει παρασυρθεί η αυλή τους», σημείωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό οδικό δίκτυο. «Έχουμε αποκαταστήσει τους κεντρικούς οδικούς άξονες, έχουμε κυρίως κατολισθήσεις. Δεν έχουμε μπει καθόλου στο αγροτικό δίκτυο, έχουμε σοβαρές εκκρεμότητες» είπε ο κ. Κουτσάφτης ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Φίλης στο Newsbomb.gr: «Θερμό» επεισόδιο με Τουρκία και σύντομα – Να είμαστε προετοιμασμένοι

The Voice: Η 20χρονη που «τρέλανε» τους πάντες (videos)

Επικίνδυνη επιδείνωση καιρού - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου