ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ακυρώσεις πτήσεων από τους θυελλώδεις ανέμους

Προβλήματα στο λιμάνι
Αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καιρός: Προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσαν οι θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι που πνέουν τη Δευτέρα (29/11) στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στο Αιγαίο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ακυρωθεί οι πρωινές πτήσεις της Olympic Air και της Sky Express από Αθήνα για Ρόδο με επιστροφή και της Sky Express από Ρόδο για Σάμο. Ανεκτέλεστο παραμένει το δρομολόγιο του Blue Star από Ρόδο για Καστελλόριζο, ενώ απέπλευσε από Ρόδο για Σύμη το πλοίο «Σταυρός».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι στις θάλασσες Ρόδου και Καστελλορίζου πνέουν άνεμοι Ν-ΝΑ εντάσεως 7-8 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό «παρακαλούνται οι πλοίαρχοι-κυβερνήτες και ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής, όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας. Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση των ως άνω σκαφών».

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα

Οι βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες, σήμερα, σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, αναμένεται να ενταθούν από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και αργά το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Επιπροσθέτως, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, ιδιαίτερα κατά μήκος του ορεινού άξονα της Πίνδου.

Τη νύχτα προς Τρίτη βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο σύνολο της χώρας, με τις εντάσεις τους στα πελάγη να φτάνουν τα 8 Μποφόρ. Ταυτόχρονα, ένα επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης επηρεάζει, ήδη, τις νοτιότερες περιοχές της χώρας και το Αιγαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο με τον τράπερ Toquel σε κλαμπ (pic+vid)