ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση επιμένει για τις 10 Ιανουαρίου – Χρειάζεται παράταση λένε οι ειδικοί

άνοιγμα σχολείων
Από τα βασικά ερωτήματα της νέας χρονιάς το πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Άνοιγμα σχολείων: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν αν η επιστροφή στα θρανία θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου ή αν θα υπάρξει παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα αν θα χτυπήσει το κουδούνι στις 10 Ιανουαρίου. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει παράταση και να γίνει κανονικά το άνοιγμα των σχολείων. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα δείξουν το αν θα υπάρξει ανατροπή στην ημέρα επιστροφής των παιδιών στις αίθουσες.

Σε κάθε περίπτωση, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, την ώρα που από επίσημα χείλη επαναλαμβάνεται η πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου.

«Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αν χρειαστούν, ενδεχομένως, διαφορετικές προσαρμογές, αυτές θα γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες παρουσιάζονται βέβαιοι πως θα ήταν συνετό να δοθεί μια μικρή παράταση στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Ο καθηγητής πνευμονολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιούμης, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο Star πως «Θα έπρεπε να προταθεί μια μικρή παράταση των εορταστικών διακοπών στα σχολεία, ίσως της τάξης μιας εβδομάδας, περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί με τη μετάλλαξη Όμικρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην παρούσα φάση, η μόνη δεδομένη αλλαγή είναι η αναβολή των σχολικών εκδρομών. Αυτή ανακοινώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και θα ισχύσει μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.