ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Πότε θα μιλάμε για κάμψη της πανδημίας –Ανησυχία από τους σκληρούς δείκτες

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Πότε θα μιλάμε για κάμψη της πανδημίας –Ανησυχία από τους σκληρούς δείκτες
Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζανάκη θα δούμε αύξηση στις νοσηλείες και στη συνέχεια στις ΜΕΘ
INTIME

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και τις εκτιμήσεις ότι οδηγούμαστε σε επιπέδωση του 5ου πανδημικού κύματος.

Θα συνεχιστεί η αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών και το επόμενο διάστημα, γεγονός που οφείλεται στους πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι καταλήγουν στα νοσοκομεία από τις επιπλοκές της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα παραπάνω αναφέρει μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «είχαμε πει ότι 2 εβδομάδες μετά την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων θα δούμε αύξηση στις νοσηλείες και στη συνέχεια στις ΜΕΘ και στους θανάτους που από τους 40-50 που είχαμε πέσει τώρα καταγράφονται πάλι 70, 80 και κάποια στιγμή είδαμε και 90».

Και πρόσθεσε: «προερχόμαστε από ένα σχεδόν τετραήμερο αργίας που παράλληλα ισχύουν και τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που κάνει πολύ κόσμο να μην έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα. Εύχομαι να είναι αυτή η πραγματικότητα και να έχουμε μια πρόωρη επιπέδωση της καμπύλης. Ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψην μας ότι σε κάποιες χώρες, έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση».

Τέλος ο κ. Τζανάκης επανέλαβε την ευχή του να πηγαίνουμε όντως σε επιπέδωση και στη συνέχεια σε αποκλιμάκωση.

Πιέζεται το ΕΣΥ - Αυξάνονται οι νεκροί

Στη δίνη της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκεται όλη η χώρα, με τα κρούσματα να είναι δεκάδες χιλιάδες και τις προβλέψεις να είναι απαισιόδοξες.

Τα νοσοκομεία αρχίζουν να πιέζονται ξανά, με πολλούς μη εμβολιασμένους κυρίως να χρειάζονται νοσηλεία και την κυβέρνηση να προσπαθεί να προετοιμαστεί για την περίπτωση «εμπλοκής» στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες (12/1) 24.246 νέα κρούσματα. Οι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.637 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 670 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (84.33%) είναι μη εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.848 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 654 (ημερήσια μεταβολή +31.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 578 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα με πολικές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό - Πού θα χιονίσει

Τζόκοβιτς: Κορυφώνεται το θρίλερ για τη συμμετοχή στο Australian Open – Αναβλήθηκε η κλήρωση

Αντώνης Κανάκης: Άγριος καυγάς με τον παρουσιαστή σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)