ΕΛΛΑΔΑ

Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν - Εικόνες από τη συγκέντρωση στη μνήμη του

Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν - Εικόνες από τη συγκέντρωση στη μνήμη του

Στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν βρέθηκε πλήθος κόσμου, αφήνοντας ένα λουλούδι ενώ υπήρξαν και πανό από συλλογικότητες.

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν, ο οποίος μαχαιρώθηκε στα Πετράλωνα από δυο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη συμβολή των οδών Τριών Ιεραρχών και Φυλασιών, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (17/01) εκατοντάδες άτομα θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου Πακιστανού, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και μέλη από αριστερές συλλογικότητες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του φασισμού.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Για τη δολοφονία κατηγορήθηκαν ο 29χρονος πυροσβέστης Χρήστος Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διονύσης Λιακόπουλος, οι οποίοι επιβαίνοντας σε δίκυκλο και οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια επιτέθηκαν και σκότωσαν τον Λουκμάν ενώ εκείνος πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του στη λαϊκή.

Στη δίκη σε πρώτο βαθμό που ξεκίνησε στις 18 Δεκεμβρίου 2013 και έληξε στις 15 Απριλίου 2014 καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, χωρίς όμως στο κατηγορητήριο να συμπεριληφθούν τα ρατσιστικά κίνητρα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι του επιτέθηκαν «για ασήμαντη αφορμή» επειδή «τους έκοψε τον δρόμο με το ποδήλατο».

τις 6 Μαΐου 2019 καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε κάθειρξη 21 ετών και 5 μηνών έκαστος. Η έδρα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Απορρίφθηκαν επίσης τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ αντιθέτως αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 18.834 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 101 θάνατοι και 672 διασωληνωμένοι

«Βόμβα» στον αθλητισμό: Έρχονται νέες καταγγελίες εν ενεργεία αθλητών εις βάρος προπονητών

Αργυρούπολη: «Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη σκοτώσω ούτε να τη στείλω νοσοκομείο» είπε ο 45χρονος