ΕΛΛΑΔΑ

Τζουμέρκα: Αυτός είναι ο 21χρονος σκιέρ που έχασε τη ζωή του – Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του

Τζουμέρκα: Αυτός είναι ο 21χρονος σκιέρ που έχασε τη ζωή του – Τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του
Θρήνος για τον 21χρονο σκιέρ που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στα Τζουμέρκα
Instagram

Θρήνος για τον 21χρονο σκιέρ που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στα Τζουμέρκα

Γνωστός αθλητής του σκι αλλά και της ορειβασίας ήταν ο άτυχος 21χρονος Ερμής Θεοχαρόπουλος ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στα Τζουμέρκα όπου είχε πάει για ορειβατικό σκι.

Κατά πληροφορίες ο Ερμής Θεοχαρόπουλος είχε πάει να κάνει ορειβατικό σκι μαζί με τον πατέρα του και άλλα άτομα στην περιοχή της Στρογγούλας στα Τζουμέρκα, εκεί όπου έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε γκρεμό. Ήταν, μάλιστα, ο ίδιος ο πατέρας του που τον εντόπισε νεκρό πριν την ανάσυρση της σορού του από άνδρες της ΕΜΑΚ.

O άτυχος Ερμής Θεοχαρόπουλος καταγόταν από μια ορειβατική και αθλητική οικογένεια καθώς ο πατέρας του Γιάννης Θεοχαρόπουλος είναι προπονητής αναρρίχησης και της Εθνικής Ελλάδος και η μητέρα του Μαρίνα, έχει μεγάλη ιστορία σαν αθλήτρια.

Ο 21χρονος είχε αφιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην αγωνιστική αναρρίχηση αποφασίζοντας να μετακομίσει μόνιμα με την οικογένεια του στο ορεινό χωριό Άγναντα στην Ήπειρο.

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος ήταν γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου το 2000, είχε το παρατσούκλι “Ερμίδης”, λάτρευε τη μουσική και τα ντραμς του ενώ άκουγε ραπ και ροκ μουσική.

Σε συνέντευξή του το 2000 ο Ερμής Θεοχαρόπουλος είχε πει ότι «αναρρίχηση κάνω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου και όπως λέει η μητέρα μου, πρώτα σκαρφάλωσα και μετά περπάτησα! Οπότε ναι, η αναρρίχηση είναι ριζωμένη στη ζωή μου» προσθέτοντας ότι είχε ξεκινήσει τους αγώνες από την ηλικία των επτά ετών χωρίς να σταματά μέχρι τα 12 του.

Πώς έγινε το δυστύχημα με θύμα τον 21χρονο σκιέρ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ερμής Θεοχαρόπουλος όπως όλα δείχνουν το πρωί της Κυριακής έκανε ορειβατικό σκι και γλίστρησε σε δύσβατη χαράδρα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του και λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισαν ο πατέρας του μαζί με δύο άλλους ορειβάτες ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού.

Ο νεαρός ήταν σοβαρά τραυματισμένος και κάθε λεπτό πολύτιμο για τη ζωή του καθώς αιμορραγούσε. Στα Ιωάννινα έφτασε με ελικόπτερο και οι γιατροί της μονάδας που τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προσπάθησαν για τουλάχιστον μία ώρα να κάνουν στο νεαρό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως δεν τα κατάφεραν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τζουμέρκα: Νεκρός ο νεαρός σκιέρ που έπεσε σε γκρεμό