ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Τιμές αρχηγού κράτους απονέμονται στο Άγιο Φως το οποίο προσγειώθηκε με το κυβερνητικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός μεταφέρει το Άγιο Φως στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα όπου δεκάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουν την άφιξή του.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, πήγε το πρωί του Μ. Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της Αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Δόλλης επέστρεψε με το κυβερνητικό αεροσκάφος λίγο μετά τις 20:00 μεταφέροντας το Άγιο Φως στην Αθήνα.

Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί αεροπορικά σε όλη την Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, την Κύπρο και προς όσες Ορθόδοξες Εκκλησίες το έχουν ζητήσει.Στο αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως υποδέχθηκε ο Μεικτός Λόχος Αποδώσεως Τιμών του υπ. Εθνικής Αμυνας.

Παρών ο υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης και εκπρόσωποι της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδας ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στην Αθήνα περίπου στις 18:30, ωστόσο εξαιτίας της καθυστέρησης στην απογείωσή του από τα Ιεροσόλυμα, τελικά έφθασε μετά τις 20:00.