ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με παρελθόν ο 42χρονος που σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τραυμάτισε την κόρη της

Θεσσαλονίκη: Με παρελθόν ο 42χρονος που σκότωσε την πρώην σύντροφό του και τραυμάτισε την κόρη της
Ο δράστης ήταν πυγμάχος με καταγωγή από τη Χίο

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοχειρία του 42χρονου αθλητή του ΜΜΑ, Λεωνίδα (Λεοντή) Βορριά, αφού πρώτα πυροβόλησε και σκότωσε τη 41χρονη πρώην σύντροφό του σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η γυναίκα που πυροβολήθηκε χθες Τετάρτη, σε καφέ-ουζερί στην οδό Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, από άνδρα που διατηρούσε στο παρελθόν σχέση είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς αυτοκτόνησε.

Η γυναίκα διασωληνωμένη έδωσε μάχη για τη ζωή της αλλά τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες υπέκυψε. Προηγήθηκε ένα χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η ανήλικη κόρη της, η οποία έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η αστυνομία για το τραγικό περιστατικό

«Βραδινές ώρες χθες (02-03-2022) στην περιοχή της Τούμπας, 42χρονος ημεδαπός εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο κατά 41χρονης ημεδαπής και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Η 41χρονη μαζί με την 20χρονη κόρη της που βρισκόταν εντός του προαναφερόμενου χώρου, παρελήφθησαν από σταθμό Ε.Κ.Α.Β. και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου αργότερα η 41χρονη κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων της.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης ήταν περίπου 42 ετών πυγμάχος με καταγωγή από τη Χίο. Ήταν πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής και φέρεται να διατηρούσε σχολή Πολεμικών Τεχνών στο νησί της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον αποκαλούσαν «Τιτάνα της Χίου». Το τελευταίο διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται ότι είχε αρκετές προστριβές με την ιδιοκτήτρια του καφενείου.

Γνωστός… στα ΜΜΕ

Μάλιστα, πρόκειται για πολύ γνωστή φιγούρα στα ΜΜΕ.

Ο δράστης πρωτοσυστήθηκε στο κοινό από μερίδα των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018. Διάφορα μέσα έγραφαν για τον εθελοντή πυροσβέστη και αθλητή του MMA από τη Χίο που πήρε το καράβι και ήρθε στην Ραφήνα με δικά του έξοδα για να τσοντάρει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εμφανίστηκε ξανά λίγες εβδομάδες αργότερα σε ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας, σε θέμα για τον κατεστραμμένο τσιμεντένιο σταυρό στην παραλία Απελή Μυτιλήνης, τον οποίο είχαν φτιάξει προκειμένου… να εμποδίζει τους πρόσφυγες που χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη παραλία.

Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όταν ο 38χρονος -τότε- έμαθε για τον σπασμένο σταυρό, πήρε άλλους 6 και έφυγαν με το πρώτο καράβι από τη Χίο για τη Μυτιλήνη, με σκοπό… να τον ξαναστήσουν, όπως αναφέρει το Mega.

Σοκάρει η τελευταία του ανάρτηση

Σοκάρει, μάλιστα, η ανάρτησή του λίγα μόλις λεπτά πριν το αιματηρό επεισόδιο και την απόπειρα γυναικοκτονίας. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα, το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ είναι ο θάνατος», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Διαβάστε Επίσης:

Θεσσαλονίκη: Θλίψη για την 41χρονη που σκότωσε ο πρώην σύντροφός της - Αθλητής του ΜΜΑ ο δράστης

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γυναίκα που πυροβολήθηκε από τον πρώην σύντροφό της