ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Από πότε θα κάνουν ένα την εβδομάδα οι μαθητές

Self test: Από πότε θα κάνουν ένα την εβδομάδα οι μαθητές
Η μείωση του αριθμού των self test σε ένα την εβδομάδα είναι άλλο ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η μείωση του αριθμού των self test σε ένα την εβδομάδα είναι άλλο ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα

Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για μείωση σε ένα την εβδομάδα του αριθμού των self test στα οποία θα υποβάλλονται μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα η κυβέρνηση δέχθηκε και την εισήγηση για αύξηση του 100% της χωρητικότητας στα γήπεδα σε άλλη μια κίνηση επιστροφής στην κανονικότητα.

Ειδικά, δε, για τα self test μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να κάνουν από ένα την εβδομάδα αρχής γενομένης από την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 4 Απριλίου, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σε κάθε περίπτωση τις λεπτομέρειες θα περιλαμβάνει η ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί.

Αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών

Εντωμεταξύ χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, και συγκεκριμένα από τις 15 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στη Βουλή «από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες»

Το επόμενο διάστημα, επίσης, αναμένεται να ανασταλεί και η υποχρεωτική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, το πιστοποιητικό εμβολιασμού «θα καταργηθεί, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εισήγηση των ειδικών». Ο ίδιος σημείωσε δε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ότι «αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, τον Σεπτέμβριο θα επανέλθει».

Τέλος η κυβέρνηση προχώρησε στην παράταση της υποχρωτικότητας των εμβολιασμών έναντι της covid-19 για τους υγειονομικούς, μέχρι τις 31/12/2022, επομένως και του καθεστώτος αναστολής εργασίας για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών