ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Βρέθηκε ζωντανός ο 36χρονος αγνοούμενος

Εύβοια: Βρέθηκε ζωντανός ο 36χρονος αγνοούμενος
Εύβοια: Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 36χρονου αγνοούμενου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Εύβοια: Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 36χρονου αγνοούμενου

Ζωντανός εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης ο 36χρονος τον οποίο αναζητούσε η Πυροσβεστική στην Εύβοια μετά την εξαφάνισή του στην περιοχή της Δίρφυς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο 36χρονος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, ενοπτίστηκε στο χωριο Λούτσα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος περιπατητής έφτασε με τα ποδια μέχρι το χωριό Λούτσα από την κορυφή του βουνού Δίρφυς όπου είχε πάει για ορειβασία το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 36χρονος με τη βοήθεια κατοίκων του χωριού στο οποίο εντοπίστηκε μεταφέρεται στο σημείο όπου είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του το βράδυ της Πέμπτης.

Εκεί, όπως αναφέρε η ΕΡΤ, τον 36χρονο που είχε χαθεί στην περιοχή του όρου Δίρφυς, τον περιμένουν οι γονείς του που αγωνιούσαν για την τύχη του.

To tweet της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του 36χρονου περιπατητή στην Εύβοια:

Εύβοια: Το χρονικό της περιπέτειας του 36χρονου

Ο 36χρονος περιπατήτης τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο όρος Δίρφυς είχε επικοινωνήσει μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης με την Πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια καθώς, καθώς τους είπε ότι χάθηκε στο δάσος.

Μετά την ενημέρωση μέσω του 112 από τον 36χρόνο για να δώσει το στίγμα του, το κινητό του τηλέφωνο έκλεισε με τους διασώστες να εντοπίζουν μόνο, περίπου στις 11 το βράδυ, το αυτοκίνητό του κοντά στο καταφύγιο από το οποίο είχε ξεκινήσει.

Στην επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Λειρί της Εύβοιας συμμετείχαν 19 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ΗΣ ΕΜΑΚ και με την συνδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Εθελοντών και της ΕΛ.ΑΣ. ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Δείτε πλάνα από την επιχείρηση εντοπισμού του 36χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tvstar.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο βουνό επικρατούσαν άνεμοι που έφταναν τα 11 μποφόρ, αστραπές και βροχή, συνθήκες που έθεταν σε κίνδυνο όλους όσοι συμμετείχαν στις έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια -Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία