ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκα κατήγγειλε επίθεση από οδηγό του ΟΑΣΘ για ρούχα της – Έβαλε τα κλάματα μετά τα σχόλια

Γυναίκα κατήγγειλε επίθεση από οδηγό του ΟΑΣΘ για ρούχα της – Έβαλε τα κλάματα μετά τα σχόλια
H επίθεση της γυναίκας από τον οδηγό του ΟΑΣΘ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

H επίθεση της γυναίκας από τον οδηγό του ΟΑΣΘ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η επίθεση οδηγού του ΟΑΣΘ στο δρομολόγιο της γραμμής 19 το βράδυ της Δευτέρας σε βάρος γυναίκας με αφορμή τα ρούχα που φορούσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ThessToday.gr το συμβάν που παραπέμπει σε ό,τι είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό στο ΚΤΕΛ Ξάνθης, σημειώθηκε στις 20:15 το βράδυ της Δευτέρας (11/07) στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα και προχώρησε σε άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της, καθώς απευθυνόμενος προς το πρόσωπό της ζήτησε χαρακτηριστικά να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο, επειδή φορούσε ένα απλό… μπουστάκι.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, με τη γυναίκα να ξεσπά σε λυγμούς από το σχόλιο του οδηγού. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Ήταν, μάλιστα, ο οδηγός του ΟΑΣΘ εκείνος ο οποίος ενημέρωσε την ΕΛΑΣ για το περιστατικό, με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύδουν και να τον ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η αντίδραση του ΟΑΣΘ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδίκασε μέσω του ThessToday.gr το περιστατικό τονίζοντας ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία -και ούτε πρόκειται να εκδοθεί- σχετικά με την εμφάνιση των επιβατών. Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, ο οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Σχετικές ειδήσεις