ΕΛΛΑΔΑ

Μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Λιγνάδη: Είσαι ανεπιθύμητος στη γειτονιά

Μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του Λιγνάδη: Είσαι ανεπιθύμητος στη γειτονιά

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του σκηνοθέτη.

Μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του σκηνοθέτη, τονίζοντας πως είναι ανεπιθύμητος στη γειτονιά του Αγίου Παύλου.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, κρίθηκε ένοχος για δυο από τους τέσσερις καταγγελόμενους βιασμούς, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα για την αναστολή φυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη

Συγκέντρωση για την απόφαση αναστολής της εκτέλεσης ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποιεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) στο Σύνταγμα.

«Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. Είμαστε τραυματισμένοι», ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην ανακοίνωσή του το σωματείο και απήυθυνε κάλεσμα συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την απόφαση της Δικαιοσύνης. Τη σεβόμαστε αλλά ελέγχεται και θα πρέπει να ελεγχθεί. Η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση δείχνει πως ο κόσμος δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση».

Δημήτρης Λιγναδης: Επείγουσα παραγγελία της Εισαγγελιας Εφετών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης

Την ίδια στιγμή, την άσκηση έφεσης στο αθωωτικό σκέλος της απόφασης που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη μελετά η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Έπειτα από επείγουσα παραγγελία που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Μάλιστα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τόσο το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους τρεις βιασμούς, ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε, αλλά και την απόφαση χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.