Ο οίκος μόδας της Στέλλας Βολακάκη από το Χαρωπό Σερρών κατακτά τον κόσμο
Η σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Βολακάκη μιλάει στο Newsbomb.gr και εξηγεί πως κατέκτησε το όνειρο της
ΕΛΛΑΔΑ

Ο οίκος μόδας της Στέλλας Βολακάκη από το Χαρωπό Σερρών κατακτά τον κόσμο

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό και τα επόμενα σχέδιά της. Οι επιδείξεις μόδας στο...χωριό που κεντρίζουν τα βλέμματα

Η Στέλλα Βολακάκη έραβε από τεσσάρων χρονών, σήμερα έχει το δικό της οίκο μόδας μέσω του οποίου εξάγει τις δημιουργίες της. Δεν βρίσκεται στο Κολωνάκι, ή στην Κηφισιά ή ακόμη στη Θεσσαλονίκη αλλά στο Χαρωπό Σερρών. Εκεί ζει με τα παιδιά της, εκεί δραστηριοποιείται και προσδίδει μια άλλη οπτική στην περιοχή. Μια οπτική μόδας.

Η ίδια μιλάει στο Newsbomb.gr και εξηγεί πως μπορεί να κάνει μόδα και να την προάγει σε ένα ακριτικό χωριό της χώρας μας, δίπλα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Δηλώνει χαρούμενη που οι δημιουργίες της κατακτούν και το εξωτερικό.

Στο Χαρωπό διοργάνωσε και φέτος επίδειξη μόδας η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το παράδειγμα της Στέλλας δείχνει πως τα όνειρα δεν περιορίζονται, κάθε άλλο, αν τα θες τα υλοποιείς.

Έχεις έναν οίκο μόδας κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο Χαρωπό Σερρών, πως προέκυψε αυτό;

«Η καταγωγή μου είναι κατά το ήμισυ από Κρήτη νόμο Χανίων και κατά το ήμισυ από το Παλαιόκαστρο Σερρών. Εγώ γεννήθηκα στην Σέρρες και μεγάλωσα στο Σιδηρόκαστρο Σερρων. Ήμουν παντρεμένη στο Χαρωπό Σερρών και απέκτησα 2πανεμορφα παιδάκια ο λόγος που έχτισαν το ατελιε εκει και όχι στην Σέρρες ήταν για να είμαι 100% δίπλα στα παιδιά μου».

Από ποια ηλικία ράβεις; Ποιος σε ενέπνευσε στη μοδιστρική;

«Η πρώτη φορά που γάζωσα ένα ύφασμα ήταν σε ηλικία 4 ετών στην ραπτομηχανή της μητέρας μου η οποία ήταν η καλύτερη μοντελιστ της περιοχής και η αιτία που έχω αυτήν την σχεδόν ερωτική σχέση με τα υφάσματα και τα ρούχα».

Έχεις μοναδικά σχέδια, ρούχα…;

«Από μικρή λόγω της μητέρας μου είχα μάθει να φοράω καλοραμμένα και ξεχωριστά ρούχα. Αυτή είναι και η κεντρική γραμμή της κάθε συλλογής μου. Τα ρούχα που δημιουργώ είναι μοναδικά και πολύ προσιτά σε τιμές , για να μπορούν όλες οι γυναίκες να νιώσουν μοναδικές».

Ρούχα by Στέλλα Βολακάκη

Δουλεύεις ελληνικά υφάσματα ή και άλλα και γιατί;

«Δουλεύω μόνο ελληνικά υφάσματα γιατί εκτός ότι θεωρώ ότι έχουν εξαιρετική ποιότητα στηρίζω και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Έκανες μια επίδειξη μόδας; Πως το αντιμετώπισε αυτό ο κόσμος; Τι απήχηση είχε;

«Φέτος πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η επίδειξη μόδας. Η απήχηση που είχε στον κόσμο ήταν συγκινητική. Είχαμε 400 καθήμενους και κόσμο όρθιο γιατί δεν είχε χορό το μαγαζί για αλλά καθίσματα. Το ενδιαφέρον και η αγάπη που εισέπραξα με κάνουν κάθε χρόνο να γίνομαι ακόμα καλύτερη. Κάθε χρόνο ο πήχης μπαίνει και πιο ψηλά».

Έχεις σκεφτεί να κάνεις μια επίδειξη μόδας σε κάποιο αστικό κέντρο;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις αλλά δεν έχει ωριμάσει η σκέψη μέσα μου. Ως άνθρωπος είμαι αρκετά συναισθηματική έχω δεθεί με αυτό το μέρος και τον κόσμο που με έχει αγαπήσει και στηρίξει από τα πρώτα μου βήματα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα γίνει για να μπορέσουν να απολαύσουν τις δημιουργίες μου από κοντά περισσότεροι άνθρωποι ή και άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Έχεις πελάτισσες από άλλες περιοχές; Από ποιες;

«Έχω πελάτισσες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτό γίνεται με την δύναμη του διαδικτύου γιατί εκεί μπορούν να δουν τα ρούχα μου και με ένα προσωπικό μήνυμα ή τηλεφωνικά να συνεννοηθούμε και να τους αποσταλούν όπου και εάν βρίσκονται».

Ρούχα by Στέλλα Βολακάκη

Φέτος τι ήταν στην μόδα;

«Η μόδα διαμορφώνεται ανάλογα με τις βασικές τάσεις κάθε σεζόν που μας προτείνονται από μεγάλους οίκους μόδας του εξωτερικού.

Οι βασικές τάσεις αυτής της σεζόν που θα ακολουθήσουν και το φθινόπωρο με κάποιες διαφοροποιήσεις, ήταν πολύ έντονα χρώματα,μίνι φούστες,έντονα κοψίματα, αέρινα φορέματα ,πλεκτά ρούχα και τα πολύ αγαπημένα κιμονό κοστούμια που φορέθηκαν πιο πολύ από ποτέ».

Οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν πάντα όμορφες και αρεστές. Οι δημιουργίες σου δίνουν έμφαση σε αυτό το θέλω τους;

«Ο κάθε σχεδιαστής πέρα από τις τάσεις της μόδας που δημιουργούνται κάθε σεζόν νομίζω ότι βάζει την δική του προσωπικότητα στην Συλλογή του.

Επειδή έχω ξεκινήσει ράβοντας ρούχα κατά παραγγελία σε διαφορετικά σώματα και προσπαθώντας να επιτύχω το καλύτερο αποτέλεσμα για τις πελάτισσες μου πάντα ο γνώμονας μου θα είναι οι δημιουργίες μου να εφαρμόζουν στο γυναικείο σώμα έτσι ώστε να τίς κάνω να νιώθουν όμορφα και άνετα μέσα από το ρούχο μου .

Όταν ένα ρούχο κουμπώνει πάνω στο σώμα σου αναδεικνύοντας τα δυνατά σου σημεία νιώθεις πολύ όμορφα και εσύ μέσα από αυτό».

Ρούχα by Στέλλα Βολακάκη

Ουσιαστικά εσύ από μια ραπτομηχανή που ασχολήθηκες μικρή έκανες έναν οίκο μόδας, ποια είναι τα επόμενα βήματα σου; Σκέφτεσαι κάτι και για το εξωτερικό;

«Οι δημιουργοί ως γνωστόν είναι ανήσυχα πνεύματα. Δεν εφησυχάζουν πότε.

Έχω παλέψει αρκετά για να επιτύχω κάποιους στόχους με μικρά αλλά σταθερά βήματα.

Στο εξωτερικό έχω καταφέρει μέχρι στιγμής κάποια πράγματα μέσω διαδικτύου που είναι πολύ δυνατό μέσον στις μέρες μας.

Πάνω εκεί δουλεύω για να μπορέσω μέσα από ένα μικρό χωριό κοντά στα σύνορα Ελλάδας Βουλγαρίας να ανοίξω και άλλο τα φτερά μου.

Τα όνειρα πραγματοποιούνται αρκεί να έχεις θελήσει και αγάπη για αυτό που κάνεις».

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Μάριος Σιμόπουλος: Ο εκπαιδευτικός που ζωγράφισε τον Τεντόγλου σε σχολείο

Έκαναν ποδήλατο από το Βρετανικό μουσείο στην Ακρόπολη για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Nadia Bele: Ο «Κόσμος» της σαγήνεψε τη Μπελούτσι, την Άνιστον και τον… Οικουμενικό Πατριάρχη

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ