ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ για τα θύματα της Ρικομέξ

Αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ για τα θύματα της Ρικομέξ

Την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 13 εκατ. ευρώ, στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ, αποφάσισε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο όπως είπε, «έριχνε δια αλληλογραφίας, το μπαλάκι των δικών του ευθυνών και οικονομικών υποχρεώσεων σε ένα υγιή και βιώσιμο οργανισμό όπως η Περιφέρεια Αττικής».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε, ακόμη να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων από την Περιφέρεια κατά παντός φυσικού ή νομικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στην κεντρική διοίκηση και στο υπ. Οικονομικών η ευθύνη για τα έργα που δεν θα γίνουν

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σγουρός τα χρήματα αυτά είχαν προγραμματιστεί για έργα υποδομής στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης καταλογίζει, στην κεντρική διοίκηση και στο υπ. Οικονομικών, την ευθύνη για τα έργα που δεν θα πραγματοποιηθούν και που προορίζονταν όπως σημειώνει για την ανάπτυξη και τους πολίτες της Αττικής, υπενθυμίζοντας ότι «οι συνεχείς μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Περιφέρειας Αττικής επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας».

Η δήλωση του Γ. Σγουρού

«Έπειτα από 16 ολόκληρους μήνες όπου το Υπ. Οικονομικών έριχνε, δια αλληλογραφίας, το μπαλάκι των δικών του ευθυνών και οικονομικών υποχρεώσεων σε ένα υγιή και βιώσιμο οργανισμό όπως η Περιφέρεια Αττικής, αποφασίζουμε σήμερα όλες οι παρατάξεις με υπευθυνότητα και σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων να καταβάλουμε ποσό περίπου 13 εκατομμυρίων Ευρώ».

Τα χρήματα αυτά είχαν προγραμματιστεί για έργα υποδομής στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Παράλληλα, οι συνεχείς μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Περιφέρειας Αττικής επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας. Το επιπρόσθετο βάρος της ευθύνης για τα έργα που δεν θα πραγματοποιηθούν και προορίζονταν για την ανάπτυξη και τους πολίτες της Αττικής χρεώνεται για άλλη μια φορά στη Κεντρική Διοίκηση και στο Υπ. Οικονομικών».