ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία

Ρόδος: Τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία
rodaki.gr

Παρ' ολίγον τραγωδία στην περιοχή Καλαβάρδα στο Ρόδο με θύμα ένα αγόρι 14 χρονών

Λίγο έλειψε να γίνει τραγωδία το βράδυ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, από σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα σε Καλαβάρδα και Σάλακο, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Άννας, στη Ρόδο.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν τρεις νεαροί εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και έχει μεταφερθεί στην Αθήνα ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα σε όχημα που επέβαιναν συνολικά 5 άτομα, ο οδηγός και ο συνοδηγός δεν τραυματίστηκαν όμως τα τρία παιδιά που κάθονταν στα πίσω καθίσματα χτυπήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο προσέκρουσε με σφοδρότητα διαδοχικά δύο φορές σε δέντρα με την πλαϊνή πίσω πλευρά του.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που είχαν τραυματιστεί, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν 4 διασώστες του ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα και μετέφεραν τους νεαρούς στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr η διακομιδή θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο νωρίς ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμο πλήρωμα ασθενοφόρου το οποίο εδρεύει στη Σορωνή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί μεγαλύτερος χρόνος για να φθάσουν οι διασώστες στο σημείο. Το γεγονός έχουν καταγγείλει πολλές φορές τα μέλη του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ζητώντας την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας.

Τα ακριβή αίτια του τροχαίο θα διερευνήσουν οι αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής.