ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μαλεβιζίου στο Newsbomb.gr: Έχει γίνει χαμός στην Αγ. Πελαγία

Δήμαρχος Μαλεβιζίου στο Newsbomb.gr: Έχει γίνει χαμός στην Αγ. Πελαγία
cretalive.gr

Το όχημα στο οποίο επέβαινε o άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από το χείμαρρο με αποτέλεσμα να πνιγεί

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (15/10), στην Αγία Πελαγία, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε με το όχημα στο οποίο επέβαινε από τα ορμητικά νερά.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη σημερινή κακοκαιρία, που μέσα σε λίγα λεπτά προκάλεσε εικόνες αποκάλυψης στην Αγία Πελαγία.

«Έχει γίνει χαμός. Η κατάσταση είναι τραγική. Ξεκίνησε να βρέχει στις 9:30 με 10 παρά και προκλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τρομερές καταστροφές. Δυστυχώς έχουμε και έναν νεκρό».

Η περιοχή έχει «βουλιάξει» από την ισχυρή βροχόπτωση ενώ πληροφορίες από το neakriti.gr κάνουν λόγο για τρεις αγνοούμενους, που ενδέχεται να παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Σύμφωνα με το cretalive.gr μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από άνδρες του Λιμενικού και του πυροβεστικού σώματος, στην περιοχή της Λυγαριάς, την οποία είχε παρασύρει χείμαρρος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύτες της ΕΜΑΚ προκειμένου να ερευνήσουν στα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Οι εικόνες που δημοσιεύουν οι κάτοικοί από το σημείο είναι συγκλονίστηκες και δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Καρτερός Χερσονήσου: Εγκλωβισμένος οδηγός μέσα σε αυτοκίνητο - Σπεύδει η 3η ΕΜΑΚ

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αρκετούς οδηγούς να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, ένας άνδρας έχει εγκλωβιστεί μέσα στο όχημά του στον Καρτερό, με την 3η ΕΜΑΚ να σπεύδει στο σημείο, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί.

Μανώλης Λέκκας: Δύσκολο το δίωρο που διανύουμε

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που περίμεναν στην Κρήτη τελικά «κληρώθηκαν» στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με την Αγία Πελαγια, το Παλιόκαστρο αλλά περιοχές μέσα στην πόλη του Ηρακλείου να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μιλά για ένα δύσκολο δίωρο που φέρνει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα οποία κατευθύνονται ανατολικά. Χρειάζεται προσοχή ως αργά το μεσημέρι αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως κινείται σιγά σιγά προς την Ανατολική πλευρά της Κρήτης, χωρίς πάντως να σημαίνει πως και το απόγευμα δεν θα ναι δύσκολο καθώς αφού ηρεμήσει για λίγο π καιρός θα επιστρέψει και αργότερα δίνοντας κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, αναφέρει το cretalive.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας το Ηράκλειο - Πνίγεται η Αγία Πελαγία