ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Αναίρεση μετά την αθώωση για το γατάκι στην Αιδηψό

Άρειος Πάγος: Αναίρεση μετά την αθώωση για το γατάκι στην Αιδηψό

Άρειος Πάγος: Αναίρεση ετοιμάζεται να ασκήσει ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος μετά την αθώωση του 30χρονου που κλώτσησε γατάκι στη θάλασσα στην Αιδηψό

Την άμεση αντίδραση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας να αθωώσει τον 30χρονο που είχε κλωτσήσει στη θάλασσα ένα γατάκι στην Αιδηψό αφού πρώτα το είχε δελεάσει με φαγητό.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντογιάκος φέρεται να ζήτησε από το δικαστήριο την δικογραφία, προκειμένου να ασκήσει αναίρεση της απόφασης.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το δικαστήριο έκρινε τον 30χρονο αθώο με τον κατηγορούμενο να ζητάει συγγνώμη και να δηλώνει μετανιωμένος ενώπιον του τριμελούς δικαστηρίου Χαλκίδας.

Ο άνδρας, ενώ βρισκόταν με παρέα σε ταβέρνα στην παραλία της Αιδηψού κλώτσησε ένα γατάκι ρίχνοντας το στη θάλασσα.

Η απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον νεαρό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και από φιλοζωικές οργανώσεις, που πήραν θέση για το περιστατικό δηλώνοντας τον έντονο προβληματισμό τους για την αθώωση του.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ένωσης Βόρειας Εύβοιας «Happy Paws»:

«Μετά την σημερινή απόφαση του 3μελούς δικαστηρίου Χαλκίδας ΑΘΩΩΘΗΚΕ ο νεαρός για το περιστατικό που αφορούσε την γατούλα στην Λιχάδα.

Συμπεραίνουμε ότι εφόσον η άτυχη γατούλα δεν υπέστη κάποια σωματική βλάβη, με το σκεπτικό των δικαστών, είναι αθώος.

Αν λοιπόν κάποιος δώσει κλωτσιά στο παιδί μας / σας από την στιγμή που το παιδάκι δεν πάθει κάποια σωματική βλάβη ο δράστης θα είναι αθώος;;; Αναρωτιόμαστε……!

Για εμάς κάθε μορφή ζωής έχει ακριβώς την ίδια σημασία.

Εσείς όταν το παιδάκι σας δεν τρώει, το κλωτσάτε;;; Ή το βάζετε στην καρέκλα και προσπαθείτε με ήρεμο τρόπο να φάει;;; Εμείς πάντως κάνουμε το δεύτερο. Ως ποτέ αυτή η κοινωνία θα κλείνει τα μάτια και θα αθωώνει ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαπράξει κάποια κακουργηματική πράξη; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;;; Ως ποτέ θα κυκλοφορούν ελεύθεροι βιαστές, βιαστές ανηλίκων, δολοφόνοι, άνθρωποι που κακοποιούν βάναυσα ψυχές;;;

Σίγουρα δεν ήμαστε εμείς αυτοί που θα καταδικάσουν κάποιον!

ΣΙΓΟΥΡΑ όμως θα προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή της μικρής μας Λιχαδίτσας και να δικαιωθεί για αυτά που πέρασε! Η συνέχεια στους δεκτές σας…….!

Άλλη μια φορά ευχαριστούμε όσους ήταν και είναι δίπλα μας σε αυτόν το αγώνα!».