ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Συνεχίζεται για 2η ημέρα η επιχείρηση ανάσυρσης ορειβάτη

Όλυμπος: Συνεχίζεται για 2η ημέρα η επιχείρηση ανάσυρσης ορειβάτη
EUROKINISSI

Όλυμπος: Προσπάθειες ανάσυρσης ορειβάτη - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr

Ισχυρή κινητοποίηση σωστικών δυνάμεων υπάρχει από χθες τα Χριστούγεννα στον Όλυμπο καθώς γίνονται προσπάθειες ανάσυρσης ορειβάτη που είχε πέσει σε χαράδρα.

Ο ορειβάτης μαζί με έναν ακόμα φίλο του βρίσκονταν στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα. Ο ένας συνέχισε για την κορυφή ενώ ο δεύτερος θα τον περίμενε στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν όμως επέστρεψε, ο δεύτερος ορειβάτης δεν βρισκόταν εκεί. Έτσι ξεκίνησε μα τον ψάχνει στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις και υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από ώρες αναζήτησης και πολύωρη κατάβαση σε δύσβατη περιοχή με χιόνια τον εντόπισε και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Από χθες μέχρι σήμερα 26 Δεκεμβρίου οι προσπάθειες ανάσυρσης συνεχίζονται τόσο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου όσο και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr η επιχείρηση συνεχίζεται καθώς οι επίγειες δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν στο σημείο. Συνολικά 13 πυροσβέστες με 4 οχήματα, άνδρες της 2η και 8ης ΕΜΑΚ δίνουν το παρόν στην επιχείρηση ενώ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσπαθεί να προσεγγίσει για δεύτερη φορά σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη, καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο, λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.