ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μαθητές κυνηγούσαν καθηγητή σε σχολείο - Άναψαν καπνογόνα

Πάτρα: Μαθητές κυνηγούσαν καθηγητή σε σχολείο - Άναψαν καπνογόνα
Στιγμιότυπα από τα επεισόδια στο σχολείο της Πάτρας πέρυσι
pelop.gr

Αστυνομία και ΕΚΑΒ έφτασαν στο σχολείο της Πάτρας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο καθηγητής αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα

Νέο σοβαρό επεισόδιο σε σχολείο της Πάτρας με μαθητές της Γ' Λυκείου να κυνηγούν καθηγητή συνέβη το προηγούμενο διάστημα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το pelop.gr, έγινε μπροστά στα μάτια συμμαθητών τους (ακόμη και παιδιών μικρότερων τάξεων).

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι μαθητές έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον καθηγητή ενώ δεδομένο είναι πως άναψαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Αστυνομία και ΕΚΑΒ έφτασαν στο σχολείο της Πάτρας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο καθηγητής αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στο μεταξύ, χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο διαδίκτυο μητέρας μαθητή της Α’ Λυκείου, το παιδί της οποίας με άλλα παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον από το σχολείο. Άγνωστη παραμένει, πάντως, η αιτία των επεισοδίων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν, απάντησε: «Οι δύο διευθυντές με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την Αστυνομία».

Στο ερώτημα της εάν υπήρξαν τραυματισμοί, η κυρία Πιερρή απάντησε: «Δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων». Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία θα κάνει την εργασία της κι εμείς τη δική μας. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο, να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε, θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο».