ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη και η πριγκίπισσα Άννα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη και η πριγκίπισσα Άννα
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Πλήθος «γαλαζοαίματων» στη Μητρόπολη για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Παρούσα και η πριγκίπισα Άννα

Στη Μητρόπολη βρίσκεται και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας δίνοτας το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η αδερφή του βασιλιά Καρόλου και κόρη της Ελισάβετ Β' έφτασε σήμερα, ξημερώματα Δευτέρας, στη χώρα μας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να εκπροσωπήσει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στη νεκρώσιμο ακολουθία.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ανιψιός της και γιος του βασιλιά Καρόλου, δεν ταξίδεψε τελικά στην Ελλάδα για να αποχαιρετήσει τον νονό του, Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Παράσημα και μετάλλια μπροστά στο φέρετρο

Στη Μητρόπολη έχει μεταφερθεί το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του λαϊκού προσκυνήματος, η σορός μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι στην Ιερά Μητρόπολη, με τους γιους του εκλιπόντος να συνοδεύουν το φέρετρο τηρώντας και το πρωτόκολλο όπως φάνηκε από τη στάση και τον βηματισμό τους.

Το φέρετρο με την ελληνική σημαία τοποθετήθηκε εκεί όπου είχε προγραμματιστεί, ενώ μπροστά του είχαν εναποθέσει τα παράσημα και τα μετάλλια του εκλιπόντος.

Επάνω του, οι γιοι του τοποθέτησαν την ανθοδέσμη της μητέρας τους, Άννας Μαρίας, που ήταν από τα ίδια άνθη που είχε φτιαχτεί και η ανθοδέσμη του γάμου τους, το 1964.