ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Τουρκία: Ξεκίνησε το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την ανθρωπιστική βοήθεια

ΕΕΣ
Στην αναχώρηση της αποστολής, παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.
ΕΕΣ

Το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναχώρησε την Παρασκευή (10/02/2023), με προορισμό το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Εκεί, σε συνεννόηση με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, θα παραδοθούν 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες του σεισμού.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής, για να διατεθούν με ασφάλεια στους σεισμόπληκτους.

Για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: 40χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 104 ώρες

Σεισμός στην Τουρκία: Οικονομική ενίσχυση συγκεντρώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κίνδυνος για επιδημία χολέρας και ιλαράς μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία