ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Χωρίς εξαερισμό και φωτεινές ενδείξεις στο τούνελ από Ομόνοια μέχρι Βικτώρια

ΗΣΑΠ: Χωρίς εξαερισμό και φωτεινές ενδείξεις στο τούνελ από Ομόνοια μέχρι Βικτώρια

Χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό λειτουργεί τα τελευταία 8 χρόνια η γραμμή του ηλεκτρικού από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Βικτωρίας.

Χωρίς ασφάλεια και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, με μια νέα αποκάλυψη να έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα ανέδειξε ακόμα ένα πρόβλημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ και συγκεκριμένα στο τμήμα από Ομόνοια μέχρι Πλατεία Βικτωρίας, όπου ο ηλεκτρικός περνάει υπόγεια.

Συγκεκριμένα, τα χημικά που έπεσαν κατά την διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στην περιοχή της Ομόνοιας, εγκλωβίστηκαν στον υπόγειο σταθμό του ΗΣΑΠ. Αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Παναγιώτης Κοντογιάννης, ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA: «Πριν από 15 – 20 ημέρες έριξαν χημικά μία Κυριακή οι αστυνομικοί στην Ομόνοια, καταλάβαμε ότι δεν έχει φτιαχτεί τίποτα».

Ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Γιάννης Κολαΐτης, ανέφερε επίσης: «Κάνουμε τον σταυρό μας να μην τύχει κάποιο έκτακτο γεγονός που να χρήζει τη λειτουργία εξαερισμού».

Ούτε εξαερισμός, ούτε φωτεινές ενδείξεις σε περίπτωση πυρκαγιάς... στο τούνελ από Ομόνοια προς Βικτώρια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», οι εργαζόμενοι από το 2015 έχουν κάνει καταγγελίες για το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο ο εξαερισμός συνεχίζει να μην λειτουργεί και όλοι φοβούνται το χειρότερο ενδεχόμενο... να ξεσπάσει πυρκαγιά μέσα στο τούνελ.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν υπάρχουν ούτε φωτεινές ενδείξεις για την έξοδο κινδύνου. Κι όλα αυτά στον κεντρικότερο σταθμό από τον οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

«Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι μεγάλοι ανεμιστήρες οι οποίοι τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής αερισμός σε όλη τη σήραγγα, είναι τοποθετημένοι από το 2004 αλλά αυτήν την στιγμή που μιλάμε δε λειτουργούν, με αποτέλεσμα και ο σταθμός Βικτόρια που είναι υπόγειος και ο σταθμός Ομόνοια να έχουν προβλήματα εξαερισμού».