ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, δεν θέλω να μπλέξω» - Τι λέει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας

Νέα Ιωνία: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, δεν θέλω να μπλέξω» - Τι λέει ο ιδιοκτήτης της καφετέριας

Νέα Ιωνία: Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που δολοφονήθηκε ένας 37χρονος υδραυλικός δεν θέλησε να πει αμέσως όσα τον βασάνιζαν, αργότερα όμως μίλησε για το έγκλημα αλλά και για την σύνδεσή του με τη ληστεία σε βάρος του γιου του

Σπάει τη σιωπή του ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στη Νέα Ιωνία όπου δολοφονήθηκε ένας 37χρονος υδραυλικός τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του επειδή έτυχε να κάθεται κοντά σε ένα από τα μέλη σκληρής συμμορίας που ήταν στο στόχαστρο αντίπαλης.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εκπομπή LIVE NEWS σχετικά με όσα προηγήθηκαν πριν από αυτήν την σκηνή. Γιατί έφτασαν στην καφετέρια οι δράστες, πώς οδηγήθηκαν στο να βγάλουν όπλα μέσα στο μαγαζί και πώς συνδέεται το έγκλημα με την άγρια ληστεία που έστειλε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη της καφετέριας στο νοσοκομείο.

Ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να πει αμέσως όσα τον βασάνιζαν. «Δεν σας είπα όλη την αλήθεια. Πραγματικά φοβάμαι για τη ζωή μου, γιατί δεν έχω σχέση με όλα αυτά. Δε θέλω να μπλέξω χωρίς να φταίω», δήλωσε.

Αργότερα όμως ο άνδρας μίλησε και για την σκηνή του εγκλήματος αλλά και για τη σύνδεση του φόνου με τη ληστεία σε βάρος του γιου του.

«Μια μέρα πριν τη δολοφονία κάποιοι λήστεψαν τον γιο μου. Τον μαχαίρωσαν και τον έστειλαν σε νοσοκομείο. Ο αδερφός μου αποφάσισε να πάει σε πάρκο στην Αχαρνών για να δει μήπως κάποιο από τα άτομα είχε σχέση με αυτό που έπαθε ο γιος μου. Όμως εκεί ήταν μέλη της σπείρας και άρχισαν να μαλώνουν. Του είπαν να φύγει και πως ‘η περιοχή είναι δική μας’. Τσακώθηκαν με τα χέρια και φύγανε».

«Ο αδερφός μου μίλησε με κάποιον και του είπε αν ήθελε να έρθουν στην καφετέρια να συζητήσουν και να λυθεί η παρεξήγηση με τον τσακωμό. Μετά από λίγο μπήκαν στο κατάστημα 4 άτομα και στη συνέχεια άλλα 2 και κάθισαν στους καναπέδες. Εγώ τους είπα ότι δεν έχω πρόβλημα μαζί τους και θα περιμένω την αστυνομία να βρει εκείνους που μαχαίρωσαν τον γιο μου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Όσα περιγράφει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος καταγράφονται σε βίντεο που δείχνουν τον ίδιο να μιλά με μέλη της συμμορίας, ενώ πέντε λεπτά μετά όλα ανατρέπονται και βγαίνουν τα όπλα.

«Η παρεξήγηση λύθηκε και τα άτομα αυτά θα έφευγαν. Τότε όμως μπήκε μέσα ακόμα ένα άτομο που άρχισε να μιλάει μαζί τους στα αλβανικά. Ρωτούσε τι λέγαμε. Είχε πιει ποτό. Μετά από λίγο ενώ εγώ παρέμενα στον κλειστό χώρο άκουσα τους πυροβολισμούς».

Όπως διαπίστωσε η αστυνομία, το άτομο αυτό ανήκε σε αντίπαλη συμμορία.

Πήγε και κάθισε δίπλα στον αδικοχαμένο 37χρονο, με τους δράστες σε αυτό το σημείο να μπαίνουν και να κινούνται προς το μέρος του. Η ανταλλαγή των πυροβολισμών καταγράφεται από την κάμερα ασφαλείας και λίγα δευτερόλεπτα μετά διαπιστώνεται πως υπάρχει νεκρός.

«Είδα έναν από την παρέα των 6 να κρατάει ένα πιστόλι και να πυροβολεί προς τα πίσω. Προς το σημείο που ήταν ο τελευταίος Αλβανός που είχε έρθει. Εγώ με το που άκουσα τους πυροβολισμούς, έτρεξα και κρύφτηκα στις τουαλέτες. Από εκεί άκουσα και άλλα ‘μπαμ’ από δύο όπλα. Γιατί τα άκουγα μαζί και καταλάβαινα ότι κάποια ‘μπαμ’ ήταν από την πλευρά της εισόδου και κάποια από την άλλη πλευρά. Μετά άκουσα ότι σκοτώθηκε άνθρωπος», συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

Ένας άνθρωπος νεκρός εξαιτίας ενός σκοτεινού πολέμου ανάμεσα σε συμμορίες, με τις οποίες δεν είχε καμία σχέση.

Μέχρι τη μαφιόζικη εκτέλεση στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας, τα μέλη της σκληροπυρηνικής συμμορίας συνέχιζαν να κυκλοφορούν οπλισμένα και να στέλνουν μηνύματα ακόμα και μέσα από τραγούδια τραπ, που ανέβαζαν στο διαδίκτυο.

Ήδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τα δύο άτομα που τράβηξαν όπλο, με όλα τα υπόλοιπα να έχουν ταυτοποιηθεί. Για τους στενούς συγγενείς του 37χρονου πάντως, όλα αυτά έχουν μικρή σημασία. Άδικα, πρόωρα και αναπάντεχα έχασαν τον άνθρωπό τους επειδή έτυχε να βρίσκεται στη λάθος θέση την πιο ακατάλληλη στιγμή.