ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια: Οδηγούσε μεθυσμένος ο οδηγός που μετέφερε χωρίς δίπλωμα μαθητές

Καλύβια: Οδηγούσε μεθυσμένος ο οδηγός που μετέφερε χωρίς δίπλωμα μαθητές

Ο συγκεκριμένος οδηγός οδηγούσε για έξι μήνες σχολικό λεωφορείο, χωρίς δίπλωμα, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανήλικων παιδιών

Νέα στοιχεία για τον οδηγό που συνελήφθη να μεταφέρει μαθητές χωρίς δίπλωμα στα Καλύβια έρχονται στη δημοσιότητα. Ο συγκεκριμένος οδηγός του λεωφορείου, που συνελήφθη έξω από σχολικό συγκρότημα στα Καλύβια, το 2022 οδηγούσε μεθυσμένος και του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα.

Όμως, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για έξι μήνες οδηγούσε σχολικό λεωφορείο (πούλμαν συγκεκριμένα), χωρίς δίπλωμα, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανήλικων παιδιών. Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία για να διαπιστώσουν πως ο 66χρονος ιδιοκτήτης λεωφορείου βρέθηκε να μεταφέρει μαθηητές, παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που γνώριζαν ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης από τον περασμένο Οκτώβριο.

«Το σχολείο κάθε χρονιά τέτοια εποχή μαζεύει τις αιτήσεις από τους μαθητές, που θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη χρονιά τα λεωφορεία. Πρέπει να μισθωθούν για την επόμενη χρονιά τα ανάλογα λεωφορεία. Εμείς σαν σχολείο έχουμε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο μοιραζόμαστε με το όμορο λύκειο και τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά. Το παιδί μου δεν παίρνει σχολικό. Ενημερωθήκαμε ότι ο κύριος δεν έχει δίπλωμα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στα Καλύβια.

Η ίδια κατήγγειλε: «Όλοι οι γονείς είμαστε στο πόδι, γιατί το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέρει από 40 έως 60 παιδιά. Είναι τραγικό. Πρέπει να φοβόμαστε αν θα γυρίσουν τα παιδιά μας σώα στο σπίτι».

Καλύβια: Πώς έγινε η σύλληψη του οδηγού που μετέφερε μαθητές χωρίς δίπλωμα

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ο 66χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής για οδήγηση χωρίς δίπλωμα σχολικού λεωφορείου.

Πιο συγκεκριμένα, «ο οδηγός εντοπίστηκε έξω από σχολικό συγκρότημα στα Καλύβια, να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του, έχοντας ως επιβάτες περίπου 40 μαθητές.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία.

Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».