ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβέστης για φωτιά στην Κάρυστο: «Καλύτερη η εικόνα, κάνει κακό ο αέρας»

Πυροσβέστης για φωτιά στην Κάρυστο: «Καλύτερη η εικόνα, κάνει κακό ο αέρας»
Eurokinissi

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Ακόμα και τα 20 μέτρα φτάνουν οι φλόγες στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και κατά τη διάρκεια της νύχτας η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές ήταν άνιση.

Πυροσβέστης μιλώντας στην κάμερα του Mega για την πορεία της φωτιάς στην Κάρυστο δήλωσε πως «η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι καλή. Ήμασταν στη φωτιά στα Δερβενοχώρια από προχθές και από τις 02:00 είμαστε εδώ».

Σχετικά με την ενίσχυση των ανέμων, ο Πυροσβέστης ανέφερε πως «ακόμα η φωτιά είναι σε εξέλιξη. Αυτή η φωτιά κάνει κακό. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα».

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Δήμαρχος Καρύστου για φωτιά: «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα»

Συνεχίζεται η φωτιά στην Κάρυστο, με τον δήμαρχο, Λευτέρη Ραβιόλο, να κάνει έκκληση μέσω του OPEN TV για εναέρια μέσα. «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, θέλοντας να δείξει το μέγεθος της φωτιάς.

«Οι φλόγες έφτασαν τα 20 μέτρα», ανέφερε ο κ. Ραβιόλος, τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν τη νύχτα με μήνυμα του 112 να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τις περιοχές Λιβάδι και Καστρί Καρύστου Ευβοίας και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

Το μήνυμα του 112 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι και Καστρί, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».