ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφονήσι: Κραυγή αγωνίας για την προστατευόμενη περιοχή - Σκυλιά κυνηγούν χελώνες και πουλιά

Ελαφονήσι: Κραυγή αγωνίας για την προστατευόμενη περιοχή - Σκυλιά κυνηγούν χελώνες και πουλιά

Στο Ελαφονήσι σκυλιά και κατσίκες κυνηγούν και τρομοκρατούν πουλιά και σπάνε τα αυγά από χελώνες καταστρέφοντας την πανίδα της προστατευόμενης περιοχής

Για ένα έγκλημα σε προστατευόμενη περιοχή κάνει λόγο κάτοικος Χανιών, τονίζοντας ότι η πανίδα στο Ελαφονήσι καταστρέφεται εξαιτίας ασυνείδητων ιδιοκτητών σκυλιών και κοπαδιών κατσικιών που αφήνουν τα κατοικίδιά τους ελεύθερα.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του καταγγέλλει ότι οι ιδιοκτήτων αφήνουν τα σκυλιά τους χωρίς φίμωτρο αλλά και τις κατσίκες τους να περιφέρονται στην παραλία. Εκεί καταστρέφουν φωλιές χελωνών και σπάνε τα αυγά τους ενώ παράλληλα κυνηγούν και τρομοκρατούν τα πουλιά.

Το βίντεο από την παραλία στο Ελαφονήσι:

«ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Λαφονήσι Χανίων

7 Αυγούστου 2023
Άραγε οι αρμόδιοι φορείς τι ακριβώς προστατεύουν;

Πώς επιτρέπουν κατσίκια να κυκλοφορούν ελεύθερα (έχω φωτογραφίες της προηγούμενης εβδομάδας), καταστρέφοντας την χλωρίδα της προστατευόμενης περιοχής;

Πώς επιτρέπουν ιδιοκτήτη μεγαλόσομων σκύλων να τα αφήνει ελεύθερα και χωρίς φίμωτρο να αλωνίζουν πάνω στο νησί, νωρίς το πρωί, κυνηγώντας και τρομοκρατώντας τα πουλιά; (αν δεν γνωρίζουν ποιος είναι ας ρωτήσουν τον φύλακα της μπάρας που τον βλέπει κάθε πρωί).

Πώς επιτρέπουν να καταστρέφονται , από σκύλους, προστατευόμενες φωλιές χελωνών;

Έπεται συνέχεια...»