ΕΛΛΑΔΑ

Ερντογάν: Δεν έχουμε προβλήματα με τους γείτονες μας που δεν μπορούν να επιλυθούν

Ερντογάν: Δεν έχουμε προβλήματα με τους γείτονες μας που δεν μπορούν να επιλυθούν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τους γείτονές της το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί

Στην 14η Διάσκεψη των Πρεσβευτών που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, έδωσε το «παρών» ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας μεταξύ άλλων για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τους γείτονες της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να βρεθεί ένα κοινό σημείο συνεννόησης με τις άλλες χώρες της περιοχής, χωρίς να κατονομάσει την Ελλάδα.

«Δεν επιδιώκουμε να τσακωθούμε με κανέναν. Προσπαθούμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των φίλων μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να βρούμε ένα κοινό σημείο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας γύρω από τη χώρα μας. Ο διάλογος και η διπλωματία θα είναι τα δύο σημαντικότερα εργαλεία μας για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, είπε πως η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο «play maker» στο πεδίο αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόνισε ότι «η Τουρκία έχει γίνει ένας play maker, o οποίος παρακολουθείται στενά».

«Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα play maker, που έχει αφήσει το στίγμα της στις διεθνείς σχέσεις, επιδιώκει την ανάμειξή της σε πολλά κρίσιμα θέματα και η στάση της παρακολουθείται στενά», ανέφερε συγκεκριμένα.