ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: «Μου έκλεινε τον δρόμο - Φοβήθηκα για τη ζωή μου», είπε στην απολογία του ο 22χρονος

Ηράκλειο: «Μου έκλεινε τον δρόμο - Φοβήθηκα για τη ζωή μου», είπε στην απολογία του ο 22χρονος
Eurokinissi.gr

Άρπαξα το πιστόλι τύπου στυλό που είχα μαζί μου και πυροβόλησα χωρίς να βλέπω καθαρά από τα δυνατά φώτα, με την ελπίδα να φοβηθεί από τον ήχο και να μην πέσει πάνω μου», αναφέρει στην απολογία του ο 22χρονος που πυροβόλησε τον 29χρονο Νίκο στο Ηράκλειο Κρήτης

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε ο 22χρονος άνδρας που κατηγορείται πως πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο σε περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο φερόμενος ως δράστης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Ο 22χρονος υπέβαλε υπόμνημα στην ανακρτίρια και διατήρησε το δικαίωμα της σιωπής που του δίνει ο νόμος, ενώ το MEGA εξασφάλισε αποκλειστικά απόσπασμα από την απολογία του.

«Πυροβόλησα χωρίς να βλέπω καθαρά»

«Οδηγούσα το αυτοκίνητο ενός φίλου μου κι ενώ πορευόμουν, παρατήρησα ότι το μπροστινό αυτοκίνητο πήγαινε πολύ αργά. Τότε προσπάθησα να το προσπεράσω βγάζοντας φλας όμως μου έκλεινε το δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορώ. Σταμάτησα το αυτοκίνητό μου προκειμένου να του δώσω χρόνο να απομακρυνθεί.

Ξαφνικά σταμάτησε κι εκείνο μπροστά μου. Άνοιξα το παράθυρο και ζήτησα εξηγήσεις. Ο 29χρονος άρχισε να μου μιλάει χυδαία. Έκανα επί τόπου αναστροφή για να γυρίσω σπίτι μου.

Σταμάτησα λίγο πιο κάτω για να πάρω έναν φίλο μου. Τότε είδα το αυτοκίνητο του 29χρονου να περνά από μπροστά μου, να κάνει αναστροφή και να έρχεται κατά πάνω μου. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Άρπαξα το πιστόλι τύπου στυλό που είχα μαζί μου και πυροβόλησα χωρίς να βλέπω καθαρά από τα δυνατά φώτα, με την ελπίδα να φοβηθεί από τον ήχο και να μην πέσει πάνω μου.

Τότε το αυτοκίνητο του 29χρονου έκανε ελιγμό κι έτσι βρήκα την ευκαιρία να φύγω. Αυτή είναι η τελευταία εικόνα που έχω».