ΕΛΛΑΔΑ

Σκρέκας: «Το μέλλον των μεταφορών είναι η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα»

Σκρέκας: «Το μέλλον των μεταφορών είναι η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα»
EUROKINISSI.

«Κινούμαστε προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στάθηκε στις παραμέτρους τις οποίες τα κράτη – μέλη πρέπει να λάβουν υπόψη, προκειμένου να διαφυλαχθεί η παραγωγική βάση, μιλώντας στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

«Η ενιαία αγορά πρέπει να γίνει ανθεκτική σε περιόδους κρίσης, αλλά και σκληρού παγκόσμιου ανταγωνισμού. Πρέπει να λάβουμε σημαντικούς παράγοντες υπόψη μας, όπως το ενεργειακό κόστος, ώστε να διαφυλαχθεί η παραγωγική βάση της Ένωσης και παράλληλα, να ενισχυθεί η στρατηγική της αυτονομία», τόνισε ο κ. Υπουργός.

«Σε στενή συνεργασία με όλα τα κράτη – μέλη, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, που θα λαμβάνει υπόψη τις αβεβαιότητες που φέρνουν οι κλιματικές και οι δημογραφικές αλλαγές».

Ο Κώστας Σκρέκας στήριξε την πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος συστήματος προστασίας σχεδίων και υποδειγμάτων των βιομηχανικών προϊόντων, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με αυτόν τον τρόπο, οι σχεδιαστές και οι επιχειρήσεις –ειδικά οι μικρομεσαίες– θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας ένα πιο ελκυστικό προϊόν που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις».

«Η πρόταση EURO 7 είναι ισορροπημένη για να επιτύχουμε τους στόχους μας»

Ο κ. Σκρέκας αναγνώρισε πως «η πρόταση EURO 7 είναι ισορροπημένη και η εφαρμογή αυτής έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την αγορά, όσο και την επίτευξη των κλιματικών στόχων στον τομέα των μεταφορών.

Το μέλλον των μεταφορών είναι η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα. Το πρότυπο EURO 7 είναι καθοριστικό για την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας, προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών. Όμως, πρέπει να διασφαλίσουμε ορθολογικές τιμές για τους καταναλωτές και κίνητρα για την ανανέωση των εμπορικών στόλων».

Σχετικές ειδήσεις