ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία - Ποιους αφορά

Σχολεία

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία θα γίνουν με μοριοδότηση 

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούν να μπουν εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται και να δηλώσουν θέση προτίμησης.

Την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και έως την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους για να κλείσει αυτό το κενό. «Έως την Παρασκευή κλείνουν για τη φετινή χρονιά τα κενά στα σχολεία, θα έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν διαθεσιμότητα και θέση για την οποία ενδιαφέρονται» προσέθεσε.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις στα σχολεία

Σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως και στα επόμενα χρόνια θα γίνει με τη γνωστή μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, χωρίς διαγωνισμό, ταυτόχρονα με την έναρξη διαλόγου με τους φορείς των εκπαιδευτικών.

Αναφορικά με το θέμα του bulling στα σχολεία η κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι ζήτημα που αφορά όλες τις προηγμένες χώρες, εμείς παρατηρούμε τι έχουν κάνει αυτές οι χώρες και αντιγράφουμε διαχειριστικά μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγουμε μαθήματα ενσυναίσθησης όπως στη Δανία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όπου έχει επενδύσει η Σουηδία και την αύξηση στις προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων που έχει επιλέξει η Γαλλία.

Εκτιμούμε πως αυτός ο συνδυασμός μαζί με την πλατφόρμα για τις καταγγελίες για bulling στα σχολεία που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση απέναντι σε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για την εκπαίδευση και την ελληνική οικογένεια».