ΕΛΛΑΔΑ

Τα πολυτελή αυτοκίνητα τους οδήγησαν στη… φυλακή

Τα πολυτελή αυτοκίνητα τους οδήγησαν στη… φυλακή
Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολύμηνη έρευνα, οκταμελής οργάνωση η οποία έκλεβε ΑΤΜ, πολυτελή αυτοκίνητα...

Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολύμηνη έρευνα, οκταμελής οργάνωση η οποία έκλεβε ΑΤΜ, πολυτελή αυτοκίνητα και φορτηγά με σύστημα φορτοεκφόρτωσης.

Συγκεκριμένα, ένα είχαν κλέψει ένα ΑΤΜ από τραπεζικό υποκατάστημα τράπεζας στη Ξυλούπολη της Θεσσαλονίκης το οποίο περιείχε 19.910 ευρώ, τρία υπερπολυτελή αυτοκίνητα από τις περιοχές των Τρικάλων, Δράμας και Κορωπίου Αττικής και επτά φορτηγά που διέθεταν σύστημα φορτοεκφόρτωσης.
Η συμμορία, η δραστηριότητα της οποίας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον τον Απρίλιο του 2010, είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει άλλα πέντε ΑΤΜ από περιοχές του νομού και του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, τα οποία περιείχαν συνολικά 259.750 ευρώ.

Επικεφαλής της οργάνωσης, ήταν 35χρονος, ο οποίος επέλεγε τους στόχους και έκανε το σχέδιο δράσης και καταμέριζε τους ρόλους.

Δύο από τα ηλικίας 23-37 ετών μέλη ήταν οι «υπαρχηγοί», οι οποίοι μεταβίβαζαν τις εντολές του «αρχηγού» στους υπόλοιπους, εντόπιζαν τα πολυτελή οχήματα και φορτηγά αυτοκίνητα που επρόκειτο να κλαπούν, επόπτευαν των επιχειρήσεων και παρείχαν κάλυψη με πυροβόλο όπλο κατά τη διαδικασία αποκόλλησης των ΑΤΜ. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή τους, η οποία ήταν αιφνιδιαστική, ο ένας από τους δύο, ηλικίας 28 ετών, πρότεινε ένα πιστόλι απειλώντας τους αστυνομικούς, αλλά ακινητοποιήθηκε έγκαιρα.

Από τα άλλα πέντε μέλη, κάποια ήταν επιφορτισμένα με την κλοπή των φορτηγών αυτοκινήτων, άλλα ασχολούνταν αποκλειστικά με την προσέγγιση και επίδεση των ΑΤΜ με συρματόσχοινα και τη μετέπειτα ρυμούλκησή τους, ενώ κάποιοι αναλάμβαναν το ρόλο τσιλιαδόρου ή προπομπού, πραγματοποιώντας κατόπτευση του χώρου και ελέγχοντας τον δρομολόγιο για τυχόν αστυνομικά μπλόκα ή διελεύσεις αστυνομικών οχημάτων.

Τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και δήλωναν μηδενικά εισοδήματα, διέθεταν όμως ιδιωτικά αυτοκίνητα, είχαν αγοράσει εξοπλισμό για την επίδεση και αποκόλληση των ΑΤΜ και πραγματοποιούσαν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, γεγονός που κατά την αστυνομία, στοιχειοθετεί σε βάρος τους την κατηγορία της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τα μέλη της συμμορίας αντιμετωπίζουν επίσης τις κατηγορίες της σύστασης «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπών», της «Πλαστογραφίας», της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων», του Νόμου «περί Ναρκωτικών» και της «Απόπειρας Ανθρωποκτονίας με πρόθεση».

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα αποδόθηκαν ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Ροή Ειδήσεων