ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Τα αποτελέσματα πρόσληψης ένστολου προσωπικού

ΑΣΕΠ: Τα αποτελέσματα πρόσληψης ένστολου προσωπικού

Τα αποτελέσματα πρόσληψης ένστολου προσωπικού ανακοίνωσε ο ΑΣΕΠ

Τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 1ΔΑ/2023 που αφορά στην πλήρωση, μεταξύ άλλων, 100 θέσεων μόνιμου προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ του κλάδου Δικαστικής Αστυνομίας, του αστυνομικού τομέα της «Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας» του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναρτήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΑΣΕΠ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση και τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

  • οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική τους αίτηση και
  • οι υποψήφιοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες Διοριστέων και Κατάταξης χωρίς ειδική σήμανση. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη, μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τη διαδρομή: > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αποτελέσματα > Αρχεία Αποτελεσμάτων.

Από σήμερα οι ενστάσεις

Ενστάσεις κατά των ανωτέρω πινάκων υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 8:00 έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του, ακολουθώντας τη διαδρομή: > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ένσταση.

Για την ένσταση απαιτείται παράβολο 20€, άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Με πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού θα κληθούν από τους ανωτέρω πίνακες οι υποψήφιοι, κατά σειρά επιτυχίας και σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των προσλαμβανόμενων, προσαυξημένο κατά ποσοστό τουλάχιστον 50%, να προσέλθουν εντός τασσομένων από την πρόσκληση προθεσμιών, προκειμένου να λάβουν μέρος στις υγειονομικές εξετάσεις, ψυχομετρικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Προσλήψεις 500 ένστολων

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω προκήρυξη αφορά πρόσληψη 500 ένστολων στο νέο Σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας. Υπενθυμίζουμε ότι η Δικαστική Αστυνομία θα αποτελείται από το ένστολο και το πολιτικό τμήμα και η εν λόγω προκήρυξη αφορά αποκλειστικά τη στελέχωση του ένστολου τμήματος. Το πολιτικό τμήμα θα καλυφθεί από τις δύο μεγάλες προκηρύξεις των επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Στην συγκεκριμένη προκήρυξη προβλέπονται 500 θέσεις ένστολων, οι οποίες θα καλυφθούν ως εξής:

  • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 70 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 400 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας