ΕΛΛΑΔΑ

Τα τελευταία λόγια του Βασίλη Καρρά στον μαέστρο του: «Δεν μασάω πιτσιρίκο…»

Τα τελευταία λόγια του Βασίλη Καρρά στον μαέστρο του: «Δεν μασάω πιτσιρίκο…»

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με γνωστά τραγούδια του, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε την Τρίτη τον Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου από το πρωί είχαν συρρεύσει χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή για να τον αποχαιρετήσουν.

Μόλις το φέρετρο με τον Βασίλη Καρρά εξήλθε από την εκκλησία, η ορχήστρα του καλλιτέχνη έπαιξε γνωστές επιτυχίες του, όπως το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά», με τους συγκεντρωμένους να σιγοτραγουδούν συνοδεύοντας τους μουσικούς. Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκρότημα φωνάζοντας «Αθάνατος».

Η ταφή του μεγάλου καλλιτέχνη θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως ήταν η επιθυμία του. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Τα τελευταία λόγια στον μαέστρο του

Ο Γιάννης Γκιούρας, μαέστρος του Βασίλη Καρρά, μίλησε στο MEGA για τη σχέση του με τον ερμηνευτή.

«Μας “την έκανε” ο Βασιλάκης με ελαφρά πηδηματάκια, μας έδινε την εντύπωση – γιατί έτσι ήθελε να τον θυμόμαστε – ότι θα είναι δυνατός και θα το ξεπεράσει αλλά δυστυχώς μας άφησε και είμαστε συντετριμμένοι. Τελευταία φορά τον είδα την προηγούμενη βδομάδα, πήγα από το σπίτι του για επίσκεψη και μου λέει: “μαέστρο, πιτσιρίκο, δεν το βάζω κάτω, δεν μασάω, είμαι πολύ καλά, θα το ξεπεράσω, σε έναν μήνα θα περπατήσω”. Μας έλεγε ότι είχε σκοπό να χτίσει ένα μοναστήρι στο κτήμα του, στο οποίο θα πήγαινε να πάει να ησυχάσει. Το πίστευε ή ήθελε να το πιστέψουμε εμείς. Δεν έδειχνε ότι ήταν ταλαιπωρημένος. Ήταν κλινήρης αλλά με απίστευτη διαύγεια νου. Δεν έδειξε ποτέ ότι περνάει δύσκολα, ότι πονάει», είπε αρχικά;

Σε ερώτηση για το τι θυμάται από τον Βασίλη Καρρά, απάντησε πως: «Θυμάμαι χιλιάδες στιγμές. Μας υποστήριζε πάντα. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατέβασε Θεσσαλονικιούς στην Αθήνα για ορχήστρα του πριν από πολλά χρόνια. Μας καθιέρωσε, μας έβαλε στον κόσμο της μουσικής, στις εταιρείες. Και εμείς πιστεύω τον βγάλαμε ασπροπρόσωπο. Ο Βασίλης έχει βοηθήσει άπειρο κόσμο, και ποτέ δεν μας άφηνε να βγει αυτό προς τα έξω. Όποιος έμπαινε στο καμαρίνι του τον βοηθούσε. Είναι δύσκολα χωρίς τον Βασίλη Καρρά. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό του να πάω να δουλέψω μαζί του, έχω ζήσει μία ζωή μαζί του. έχω βγει και στο όριο συνταξιοδότησης οπότε θα τον θυμάμαι και μάλλον έτσι θα τον θυμάμαι. Θα σταματήσω μάλλον, και θα βρισκω διέξοδο στο στούντιο ηχογράφησης που γράψαμε το 90% των τραγουδιών του», σημείωσε ο κ. Γκιούρας.