ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη - Ξεσπά γειτόνισσα των δύο αδερφών: «Δέκα φορές είχε έρθει η Αστυνομία!»

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη - Ξεσπά γειτόνισσα των δύο αδερφών: «Δέκα φορές είχε έρθει η Αστυνομία!»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας στη Νέα Σμύρνη.

Ρεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συχνές ήταν όπως φαίνεται οι εντάσεις στην οικογένεια των δύο αδερφών, 16 ετών και 18 ετών, οι οποίοι καυγάδισαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα η κατάαταση να ξεφύγει και ο 18χρονος να τραυματίσει θανάσιμα με ψαλίδι τον μικρότερο αδελφό του.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ένοικος της πολυκατοικίας τα δύο αδέρφια είχαν προκαλέσει πολλά προβλήματα καθώς τσακώνονταν μεταξύ τους αλλά και με την υπόλοιπη γειτονιά. Είχε μάλιστα ειδοποιηθεί και η Αστυνομία.

«Λυπάμαι για το παιδάκι. Είχε έρθει 10 φορές η Αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαν έρθει γιατί μάλωναν μεταξύ τους, με τη γειτονία με την πολυκατοικία. Είχαν προβληματική συμπεριφορά. Κάθε μήνα είχαμε δύο φορές της Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά η ένοικος.

Μάλιστα, οι ένοικοι της πολυκατοικίας έβγαλαν ανακοίνωση για παραβατική συμπεριφορά των νεαρών.

«Είχαν και παραβατική συμπεριφορά. Είχαν κλέψει ζευγάρια παπούτσια που άφηναν (σ.σ οι υπόλοιποι ένοικοι) έξω από την πόρτα. Η πολυκατοικία είχε αναφέρει τις συμπεριφορές των παιδιών στην Αστυνομία. Γνώριζαν ότι η συμπεριφορά των παιδιών ήταν προβληματική, ειδικά του μεγάλου. Κακώς τον αφήνανε. Γιατί δεν τον κρατάγανε; Έπρεπε να σκοτώσει των αδερφό του για να τον μαζέψουνε», προσθέτει η ένοικος.

Αυτός ήταν ο 16χρονος που δολοφονήθηκε από τον αδερφό του:

Για μια μπλούζα σκότωσε τον 16χρονο ο αδερφός του

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 16χρονου στη Νέα Σμύρνη τον οποίο «κάρφωσε» με ψαλίδι ο ίδιος του ο αδερφός είναι ανατριχιαστικές.

Όπως δήλωσε φίλος των δύο παιδιών, ανάμεσα στα δύο αδέρφια προηγήθηκε ένας καυγάς και αφορμή στάθηκε μια φανέλα, πριν ο 18χρονος αρπάξει ένα ψαλίδι και τραυματίσει θανάσιμα τον αδερφό του.

«Ήξερα και τους δύο. Έκανα πιο πολύ παρέα με τον μικρό. Έμαθα ότι τσακωθήκανε και έγινε ένας καυγάς για κάποια φανέλα. Δεν ξέρω τι φανέλα ήταν, αλλά δεν ήταν οπαδικό», αναφέρει ο φίλος των παιδιών.

Μάλιστα, παρότι αναφέρεται ότι τα αδέρφια είχαν μαλώσει ξανά για τη μπλούζα , ο φίλος τους λέει ότι δεν τσακώνονταν συχνά: «Λένε ότι μαλώνανε...εγώ επειδή είμαι φίλος και με τους δύο, δεν τσακωνόντουσαν συχνά. Αλλά δεν το περίμενα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο».

Ο 18χρονος είχε χτυπήσει τον 16χρονο με σιδερογροθιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αύγουστο είχε ξανασημειωθεί επεισόδειο μεταξύ των δύο αδελφών πάλι με αφορμή την μπλούζα. Μάλιστα το περιστατικό είχε γίνει στην μέση του δρόμου και ο μεγάλος αδελφός είχε χτυπήσει το θύμα με σίδερογροθιά.

Ομολόγησε ο 18χρονος

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τη στιγμή του εγκλήματος και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 18χρονος ομολόγησε το σήμερα το πρωί την πράξη του και περιέγραψέ τι συνέβη.

Για το τραγικό συμβάν σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση.